News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Hörkens PRO äter julmat

Hörkens PRO äter julmat

18-12-03

Traditionsenligt samlades pensionärerna på gocartbanan i Grängesberg, dock inte för att köra några varv på banan, utan köra med personalen.

Ja kanske inte riktigt så, utan i glada vänners lag avnjuta den som vanligt superba julmaten och sorla lite med bekanta.

Kocken och de två servitriserna hade under dagen dukat upp för ett femtiotal hungriga medlemmar.

Inte bara dukat utan grytorna hade gått varma inför aftonen.

På ett litet tjilivipp hade folkmängden ökat från noll till femtio. Efter en stunds skrapande med stolar för att få bästa platserna, kunde ordföranden för kvällen, lite allt i allo, hälsa välkommen med en glögg att mingla med i väntan på att det skulle braka loss. Som alltid när inte alla kan få passning samtidigt hördes röster som ivrigt påtalade att här fattas och där fattas, men vad kan man begära av en smörgåsnisse som var lite ringrostig.

 

Det är bara att beklaga, att de som serverades av de smidiga servitriserna fick ett litet försprång till att sätta gaffeln i läckerheterna men till vilken nytta. Alla fick ändå vänta tills gourmanderna vällustigt stoppat in den sista biten och lagt verktygen åt sidan.

Nu kom den tunga maten fram, som gjorde att många yttrade vid hemkomsten, att man ätit alldeles för mycket. Själv tyckte jag att tomtegröten var ett värdigt sätt att avsluta det hela med.

Vi hann också med att hurra för födelsedagsbarnet Ulla.

Christer fick också chansen att lämna lite information om resekommitténs arbete och kunde meddela att som närmast går färden till Örebro Mariebergs köpcentrum med julbord där. Några få platser finns kvar den 6 dec. Karlstad Bergviks köpcentrum med julbord den 7 dec är fullbokad.

Men före detta, den 4 dec inbjudes till Treskillingen för info om cirkel om Gotland kl 17:00.

Julklappstips: Köp en biljett och resa till Björborevyn.

Jag vill också gärna förklara en sak, eftersom det framkom från ett par personer, att vi saknade underhållning. Skälet till att vi i år inte hade nåt hallabaloo är följande. I fjol var Saxdalselvis engagerad och spelade och sjöng, men som vi uppfattade det hela, så ville dom flesta prata med varandra och umgås, vilket är förståeligt. Därför sade jag, att i år blev det ingenting. Hoppas det gick bra ändå.

Smörgåsnisse text o foto: Leif i Nittkvarn

1 kommentar till Hörkens PRO äter julmat