News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Hörkenbagaren öppnade igen

Hörkenbagaren öppnade igen

19-04-07

Bagaren Manuel Brandauer bjöd till fest när bageriet på Perrabacken i Hörken öppnade igen. Manuel har byggt till och har nu plats för kaffedrickarna i rummet bredvid bageriet.

Det kommer att byggas ännu mera: rum för bed and breakfast, häststall och vi får se. Paret har mycket energi. De tror på Hörken.

Vi hade redan lite vår, men natten kom med ny snö. Trots det var humöret uppe, många kom till invigningen.

 

Manuel har pratat om att ha kvällsöppet ibland, så de som rastar hundar kan ta en sväng via bageriet och köpa färskt bröd till frukost. Även stanna i det nya serveringsrummet och snacka med grannar, om flera har kommit på samma idé.

Mahmoud Deeb hade hjälpt till med maten. Muhamara, mtabal och homus i syrisk stil fick vi smaka på likaså Leberkäse, som Manuel hade gjort efter ett tyskt recept; underbart internationellt i den lilla röda stugan med vita knutar.

Det är så trevligt att träffa grannar.

Grannar från Rikkenstorp. I storstäder har de inte grannar en mil bort, men vi har!

Man kommer även från Bångbro för att köpa gott bröd och dela en trevlig stund uppe på Perrabackens höjder.

Och från Kopparberg.

Monique och Titus driver ett vandrarhem i Hörken. Jag ska snart besöka dem och berätta lite mer. TM gården heter det nu, som tidigare var ålderdomsbostäder.

Nu behövs det gästsängar i kommunen. Vi har Operan på Skäret och Ställbergs Gruva och en ny anledning att sova över blir Kopparbergsfestival i augusti.

Sytanten Elsa har sina fina barnkläder till salu i bageristugan. Else-Marie Axelsson har blivit hörkenbo igen, åtminstone på somrarna. 
Manuel bjuder utrymme till hantverkarna, för att ha saker till salu.

Vill man komma till Hörken för att vandra runt, kan Gunilla, Den glada Vandraren, bli din guide. Ni kan även ha hennes getter med, så tar det ordentligt tid att komma och köpa bröd.

Eller man gör som konstnären och hörkenbo Åsa Hedberg och tar sina gåstavar med på promenad.

Idag hade många tagit sig hit med bilen. Lite mera parkering skulle man kunna fixa, om detta fortsätter att vara en stor folknöje.

Text och foto: Minna Roselli

2 kommentarer till Hörkenbagaren öppnade igen