News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Henrik Hjelt gästar John Scott’s

Henrik Hjelt gästar John Scott’s

2022-05-01

Henrik Hjelt är en komiker, skådespelare och manusförfattare som den 25 maj gästar John Scotts i Kopparberg. Namnet Henrik Hjelt, känner säkert många till. Detta är inte så konstigt eftersom han deltagit i bland annat Parlamentet, Håkan Bråkan, klassfesten, högsta domstolen och extra extra. En stor TV-profil som vi på Kopparbergarn fick chansen att intervjua.

Hjelt har aldrig tidigare varit i Kopparberg vilket han tycker ska bli extra kul. ”Mycket roligare att vara ute i olika delar av Sverige än att sitta fast i storstaden”. Under corona-pandemin har alla komiker, som Hjelt beskrev det ”suttit på avbytarbänken” i väntan på bättre tider. Många har skrivit skämt om pandemin och konsekvenserna den har fört med sig. Hjelt har dock fått kritik efter sina uppträdanden då folket inte vill höra om pandemin utan helst lägga det bakom sig. Nu har komikern ändrat plan och hittat på massa nytt material som han hoppas ska locka publiken i Kopparberg.

Hjelt har inte bara sysslat med komik. Nej, som barn visste han inte vad han ville bli. Han var bland annat officer i marinen och pluggade till jurist innan han fick lust att testa ”komedi-livet”,. ”Jag ville ju ha lite kul också”, säger Hjelt. Själv skrattar han åt det mesta. ”Allt ifrån snygga slapsticks och enkla ordvitsar till genomtänkt smart humor”.

Till sist i intervjun testade jag Henrik med 5 snabba frågor, såhär löd de:

– Glass eller godis? Glass

– Favoritårstid? Vår! Sommar svarar ju de flesta. Men våren är början på sommaren och bidrar med ljusare tider.

– När ljög du senast? Eeehhh, imorse var jag sen till ett möte och skyllde på Stockholmstrafiken, haha.

– Hund eller katt? Tveksamt. Har varken hund eller katt. Men svarar nog hund då det känns som att man kan få en närmare relation till djuret.

– Sist men inte minst, Kopparberg eller Stockholm? 25 maj är det helt klart Kopparberg.

Och efter den 25 maj tror jag att Hjelt kommer svara Kopparberg på varje liknande fråga framöver. För här kan vi erbjuda den bästa publiken, eller hur?

Text – Linnea Didic

Bild – Pressfotografi

1 kommentar till Henrik Hjelt gästar John Scott’s