News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Halowen SAIK

Vad händer här då?

Lördagen den 5 november ordnade SAIK en femkamp med Halloweentema på Bergslagsvallen i Ställdalen.
Åtta fyramammalag kom till start.
Första delen av utmaningen var att hitta stenar med speciella former, pinnar av exakt rätta längder samt fylla en påse med kottar till exakt rätt vikt. Förutsättningarna fick deltagarna veta vid varje station. När domarna på de tre stationerna godkänt de tävlande gick man vidare till station fyra där de tävlande fick lämna ifrån sig sina mobiltelefoner innan det bar av ut på den sista etappen, minnesstigen.


Här vägs kottar, bedöms former på stenar och mäts pinnar.


På minnesstigen skulle deltagarna memorera allt de ser på de olika stationerna för att sedan när de kommit i mål svara på frågor om vad de sett. Till exempel hur många par ögon hade den största spindeln i nätet? Inte lätt att komma ihåg bland alla detaljer vid stationerna, speciellt när monster och spöken gör allt för att distrahera de tävlande.


Här gäller det att snabba på så man inte blir infångad av något mystiskt väsen.

Sedan alla lag kommit i mål räknades resultaten samman. Segrare blev laget ” Fyra Margaritas med Ananas”! Grattis till vinnarna!

Bakom kulisserna


En titt bakom kulisserna visar att detta inte är någon tomteverkstad direkt, men väl en monsterfabrik. Här transformeras vanliga Ställdalsbor till monster, spöken och gastar.
Initiativtagarna och eldsjälarna bakom tävlingen är Gunilla Råstock och Sofia Landmark Bergman. De har, tillsammans med ”statisterna”, inte sparat på krutet utan gjort ett helt fantastiskt jobb, se bara vilka kreationer och masker!
Vågar vi hoppas på en återkomst nästa år?

Text och bilder: Erik Karlsson

2 kommentarer till Halowen SAIK