News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Halloween på Jan-Olsgården

Halloween på Jan-Olsgården

17-11-01
Det blåser kalla vindar när jag klättrar upp backen till Mikaela och hästtjejerna. Nu har de samlats för halloweenläger.

halloween1

Två av deltagarna är från Kopparberg, två från Smedjebacken, två från Stockholm och två från Karlstad.

Alla har ridit hos Mikaela förut, nu vill de vara tillsammans fast flera av tjejerna har hästar hemma att rida.

Igår kväll hade de vandrat i skogen och mött skumma figurer. Någon hade blivit riktigt illa till mods och känt att hemma vore ändå tryggare.

halloween2

halloween3

halloween4

Idag hade de varit på långridning i skogarna runt Fäbobacken och Högfors. Jag frågade om de inte frös i kylan, men det hade ryttarna inte gjort, för de kan det där med kläder och dessutom får de värme från hästarna.

halloween5

Hästarna vilar och äter efter dagens långa turer.

Efter halloweenlägret blir det inte mera läger innan sommaren. På sportlov kan man dock komma på dagtid och delta i sportlovsprogrammet. Annars är det vanliga ridlektioner som upptar Mikaelas tid.

Jag frågade om förra sommarens Familjeveckor, som Bergslagen.se utlyser med gratis marknadsföring för familjeaktiviteterna. Mikaela var en av de få som deltog. Hon hade haft många besökare, som annars inte hittar hit.

halloween6

Vill man komma och låta barn och ungdomar träffa hästar och rida, blir det bra om man organiserar och förbereder mötet ordentligt.

Det finns både nyfikenhet och rädsla när man möter dessa stora … eller mindre … djur. Vuxna ska veta vad de gör, hoppas Mikaela och välkomnar grupper, dock gärna så att upplevelsen blir kvar som ett kärt minne.

Text och ett par foton: Minna Roselli

Foto: Mikaela Janolsgården

1 kommentar till Halloween på Jan-Olsgården