News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Guld i skogen

Guld i skogen

16-10-19
ingela2

Vilken lyx att få köpa mat hos guldmedaljörer. Ingela Bornström och maken Dennis Fältström har flera vinnande koncept i sina mathantverk.
Första gången jag träffade Ingela var vid Ställbergs Gruva. Jag hade nyligen flyttat till kommunen och hunnit se vilket stort arrangemang Kulturglimtarna är. Vid gruvan pekade någon på Ingela och sa att det var hon som började med Kulturglimtarna. Jag kände stor respekt för denna dam från den stunden.
Senare har jag fått flera anledningar. Det händer hela tiden nya saker i Östra Kumla. Företagsamma är de, Ingela och Dennis. Och de bor vackert.
Att öppna ett kafé där bland tallarna kittlar både nyfikenheten och känslan för humor hos mig. Men den som skrattar sist, skrattar gott, och gott blev det. Ingelas smörgåstårtor är supergoda, som allt annat som Källmans skogskafé bjöd på. Nu firar vi guld- och bronsmedaljerna för dom här godsakerna:

ingela1

Det blir en fin utflykt när man åker till Östra Kumlan. Vill man stanna längre, så finns det stugor att hyra. Mysiga stugor med utedass.
Jag och Ingela träffas ofta, när det händer saker i Kopparberg, dels i Konstklubbens aktiviteter och vi sjunger tillsammans i kyrkans ”Alla vågar sjunga”- kör.
När kommunen kallar till möten om turism, där sitter vi, Ingela och jag, planerar och tar intryck. Vi vill att Ljusnarsberg ska locka turisterna.
God mat gör det säkert. Vem pratar inte om maten efter en semesterresa?

Text: Minna Roselli
Bild: Ingela Bornström (med självutlösare på kameran)

2 kommentarer till Guld i skogen

  • Frida Sandberg

    Nu ska jag vara skräddare och märka ord. Kören heter ”Kom våga sjunga”. Jag vet för att jag är med. Jag rekommenderar alla att vara med. I övrigt är Ingela en fena på det mesta.

  • Inger Aftonljus

    Grattis Ingela till guldet! Det är du värd. Också jag älskar att experimentera med smaker och har nog årsbehovet nu av olika grönsaksblandningar i frys och jordkällare.