News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Grattis Jessica

Grattis Jessica!

2018-03-12
Än en gång är det bevisat att det finns mycket som är positivt i Ljusnarsbergs Kommun.
Den här gången har Örebro Läns Idrottsförbund uppmärksammat att det finns en engagerad idrottsledare i Kopparberg.

IMG_1099_650px-1

Jessica Gerebrand blev nominerad till länets idrottsledare. Fyra veckor innan galan fick hon reda på sin nominering så det blev några nervösa veckor. En ny festklänning inhandlades. Vid en stor gala i Örebro blev så utnämningen ett faktum och Jessica fick ta emot det mycket hedersamma priset som årets idrottsledare i Örebro Län. Vid sin sida hade sambon David Gerdtsson.

Motiveringen till priset var: En eldsjäl med stort fokus på meningsfull och aktiv fritid för barn och ungdomar. Hennes ihärdiga arbete har bidragit till en konstgräsplan, vilket innebär att föreningen nu kommer att kunna ta emot fler, som idag står i kö. Med sitt lösningsorienterade sätt har hon lyft föreningen och idrotten på orten till högre höjder. Kommentar onödig.

Jessica är aktiv i Kopparbergs Bollklubb. Hon har spelat fotboll sedan hon var liten. Gjorde ett kort uppehåll när barnen var små. När de sedan växte upp och började intressera sig för bollsport engagerade hon och David sig som ledare i klubben. För Jessica har det blivit lite mer. Som styrelsemedlem i föreningen har hon kunnat vara med och påverka verksamheten.
Jessica vill väldigt gärna berätta om bollklubben och dess verksamhet.
Idag finns det ungefär 250 barn och ungdomar som är aktiva. Det innebär att det nästan varenda dag i veckan är träning eller spel. Just nu tränar och spelar 13 fotbollslag för klubben. Till våren hoppas hon att det skall startas ett damlag.

Jessica berättade att från 5 år har man möjlighet att vara med på bollskoj. Då får man möjlighet att prova på de tre bollsporterna, fotboll, handboll och innebandy.
Hon anser det är viktigt att satsa på bredd. Det skall vara roligt att spela boll. Att göra som storklubbar och sortera ut vissa som får spela det är inget för bollklubben i Kopparberg.
Det går att komma långt med den inställningen. Just nu spelar innebandylaget kval för att komma upp i 2.an. Men innan dess skall tre matcher vinnas. Den första nu på onsdag kl.19,00.
Konstgräsplanen kommer att bli ett lyft för föreningen. Jessica berättade att det är lite annorlunda att spela på konstgräs än på vanligt gräs. Spelet går snabbare och det är svårare att få in foten mellan bollen och ”gräset”. Men när konstgräset lagts ut på grusplanen kan fler lag träna samtidigt och det går också att spela matcher samtidigt. Konstgräset kommer att utgöra ett lyft för Kopparbergs Bollklubb, men Jessica vill poängtera att utan alla engagerade ledare som finns i klubben skulle det inte fungera.

Det skulle vara fotbollsträning när Kopparbergarn besökte Ljusnarshallen, men 9 av spelarna hade spelat en krävande innebandymatch på eftermiddagen så det kom bara Mohammed och Ahmad som kom.

IMG_1092_650px-1

Men de fick sig en riktig genomkörare av David.
IMG_1071_650px-1                     IMG_1068_650px-1_redigerad-1

Mohammed satsar på att bli fotbollsmålvakt. Han fick goda råd samt pröva på att ta olika spelade bollar.

IMG_1079_650px-1

Det blev också tillfälle att träna magen.

IMG_1085_650px-1

Benen är naturligtvis väldigt viktiga när det gäller fotboll. Träning är ett måste för att förebygga skador.

IMG_1052_650px-1

Innan Kopparbergarn lämnade Ljusnarshallen och lät Jessica återgå till sin ledarroll passade vi på att förära henne en Kopparbergska. Det var den 8:de som Lillemor Israelsson gjort till Kopparbergarn för att delas ut till kvinnor som gör något speciellt för Ljusnarsberg. Den här kom verkligen till rätt person.

IMG_1055_650px-1

Grattis Jessica! Du är verkligen värd att bli uppskattad. Inte bara för vad du ger barn och ungdomar i Ljusnarsberg utav din fritid utan också att du är en fin representant för alla dem som lägger ner mycket av sin fritid för att ge barn och ungdomar en meningsfullt och aktiv sysselsättning.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till Grattis Jessica

  • Frida Sandberg

    Heja Jessica och grattis. Jag är själv motionsaktiv och vet hur nyttigt det är med motion för både gammal och ung. Dessutom har jag barnbarn och barnbarnsbarn med i bollskoj

  • Anna-Lena Didic

    Grattis Jessica! Roligt att läsa om någon som ger barnen både träning, gemenskap och glädje!