News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Grattis Barbro!

Grattis Barbro!

15-04-27

DSC_0025[1]

Barbro Resare, som i dag fyller 80 år, är en av våra mest välkända profiler i kommunen. Barbro är engagerad i en mängd olika föreningar och sammanhang, både politiskt och ideellt och har dessutom en stor personlig skara vänner och släktingar. Dessutom har hon ju varit lärare i kommunen och åtskilliga är de elever som hon har undervisat 0ch fostrat.

DSC_0033[1]

Ett tiotal av dem, numera i 40-årsåldern, kom också på uppvaktning och pratade om den tid då de gick i skolan.

barbro4

Och många var det som kom och gratulerade när hon i går, söndag, hade mottagning i Församlingshemmet. Troligen har det varit mellan 150 och 200 personer här, sa en av ”tjänstefolket”, som såg till att det aldrig sinade i kaffekannorna eller på faten.

[Namnlös]

Jimmy Gustavsson och Magnus Carli svarade för ett uppskattat framträdande med sång och gitarrspel.

Text och foto: Björn Öringbäck

2 kommentarer till Grattis Barbro!

  • Christina Pettersson

    TACK BARBRO för en mycket trevlig fest!Ditt stora engagemang i föreningsrörelsen i Ljusnarsberg med omnejd har resulterat i att en stor mängd av vänner kom för att gratta Dig. Särskilt glad är jag över att Du ville ta fram grisen för vårt gemensamma intresse låg- och mellanstadiebarnen i Oufre´i Burkina Faso. Tack för ditt frivilliga arbete att kontrollera och revidera vår kassa. Skolan har från slutet av 1990 talet fått kontinuerliga bidrag, som mina två ”barn” Minata och Moussa och deras släkt följt upp, så de verkligen kommit till kvinnorna som ansvarar för mathållningen och köket vid skolan.Jag har också med egna medel gjort 5 semesterresor till mitt andra hemland Burkina.2008 byggdes ett kök för insamlade medel, så kvinnorna slapp stå i solskenet eller regnet och laga mat.
    TACK TILL BARBRO OCH ALLA GRATULANTER SOM LADE EN SLANT I GRISEN.

  • Fridda Sandberg

    Heja Barbro, kram från
    Frida