News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gillar att roa barn

Gillar att roa barn.

2019-12-19
Kopparbergarn har delat ut en Kopparbergska till Gunilla Råstock. 

Kopparbergarn hade bokat en intervju med Gunilla så när paketet överlämnades blev hon mycket överraskad.

Hon blev extra glad eftersom hon har haft och har en mycket nära relation till Roland Lager och då främst hans döttrar.

Det här exemplaret har Lillemor Israelsson målat.

Vi har under åren träffat på Gunilla i många skepnader, främst som häxa. När det är aktiviteter för barn finns hon där som ansiktsmålerska. Gunilla finns med i många aktiviteter för barnen i Kopparberg. Hon bjuder alltid på sig själv.

Ända sedan Gunilla var liten har hon tyckt om att spela teater. På lågstadiet började hon sin utbildning i teaterkunskap. Lisa Lager var hennes lärare. Enligt Gunilla var Lisa en inspirerande lärare som fick drömmen om att spela teater att växa. Det riktiga genombrottet för hennes intresse var när hon fick rollen som Kata Dahlström i teaterföreställningen med samma namn. En roll som passar Gunilla perfekt. Hon är som Kata, går sin egen väg och ser till andras behov och önskningar. När den var slutspelade visste Gunilla vad hon skulle ägna sig åt. Nu blev det teater för hela slanten.
Gunilla sökte till en teaterutbildning i Bredsjö. Kom in och visste att hon hittat rätt. Brunnsviks Folkhögskola fanns i bakgrunden och därmed fick de som gick där en inblick i svenska arbetarhistoria vilket Gunilla ju fått en god inblick i när hon spelade Kata. Det har blivit ett intresse som följt med henne.
Hon har också bl.a. spelat teater i Riddarhyttan. Tyvärr är amatörteater inget man kan leva på så det blev en undersköterskeutbildning och arbete på hemsjukvården och sedan på nattpatrullen. Men hon ville gå vidare.
En sommardag satt hon ute och pratade med en granne om framtiden. Det kom ett tåg förbi och grannen sa ”du kan väl bli lokförare”. Gunilla visste inget om yrket men gick in och googlade. Det visade sig att sista anmälningsdagen för ny utbildning till lokförare var dagen därpå så hon anmälde sitt intresse. Gick åter ut till en mycket förvånad granne och meddelade att nu var det bara att vänta på meddelande om hon blivit antagen. Det blev hon. Gick igenom kursen och jobbar nu som lokförare. Vi är nog många som skulle behöva ta chanserna när dom kommer och inte tänka efter för länge.
Gunilla har alltid tyckt om att göra saker med och till barn. Tillsammans med goda vänner har hon bl.a genomfört Barnens Dag och Sagostigen i SAIK:s regi. Det dyker ständigt upp nya ideer i huvudet som hon vill genomföra. Som tur är finns det många kreativa vänner kring henne som villigt ställer upp. Sonen och maken kommer heller inte undan.
Gunilla var också en av dem som fick igång Ställdalens Folkets Park för något år sedan. Tyvärr blev det inte så långvarigt men ambitionen var god.
Hon säger själv att hon är duktig på att komma på ideer men sedan vill hon gärna lämna över till dem som är duktiga på att genomföra det praktiskt.
Hon är engagerad i Trollstigen i Löa. En utomhusföreställning med promenad.
Den 27 december inbjuder SAIK till julfest. 2-5 åringar är välkomna mellan 15-16,30 och förskoleklass upp till 3:dje klass möts kl.17-19. Gunilla och hennes vänner kommer att se till att det blir hålligång hela tiden. Ett bra sätt att komma igång efter all den goda julmaten.

Kopparbergarn har hittat arkivbilder vilka påminner om trevliga stunder.

                 

Arkivfoto: Sture Ekmark                        Arkivfoto: Gunilla Råstock

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

 

 

1 kommentar till Gillar att roa barn