News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gammelgäddan

Gammelgäddan 2017-12-30.

2017-12-31
Några minuter före fyra på lördagseftermiddagen ringer det på dörren. Jag öppnar och möts av vännen och storfiskaren Bror Johansson.

IMG_0123_650px-1

Med ett brett leende håller han med viss ansträngning fram denna tunga fisk. En gädda på 14,6 kilo. Hans första ord var. Hej, ta fram kameran. Något att visa Kopparbergarns läsare. Sagt och gjort. Några bilder tas i det svaga ljuset.

IMG_0127_650px-1-353x550

Bror berättar att han på sena eftermiddagen varit på Gåstjärn strax utanför Ställdalen och anglat. Denna dag var inte bara turen, utan även fisken större än vanligt. En fisk Bror säkert kommer att minnas. Det var inte lätt få upp denna stora gädda. Han visade mig sin sargade högerhand. För att få grepp om den hala gäddan körde han in handen i gäddans käft. Pressade gäddan sedan genom det trånga hålet samtidigt som han kände gäddtänderna trängde genom skinnet. Aj, aj!

Under åren har Bror tagit flera stora gäddor i denna tjärn. Detta är dock rekordet, hittills. Gäddorna här äter sig feta på de ädelfiskar fiskevårdsföreningen regelbundet tillför. För en gädda av denna storlek är kilosöringar bara en munsbit.

För Kopparbergarn. Bengt Lundell.

8 kommentarer till Gammelgäddan

 • Catchundrelease

  Fin fisk!
  Synd att du tog död på den bara för att den skulle finnas på bild.. Mobilkamera är bra annars.

 • Gösta Bergman

  Grattis till Storfångsten Hoppas Du är utrustad med en rejäl huggkrok vid nästa fisketillfälle.
  Det kommer flera bamsingar var så säker.
  Hälsningar å Grattis Stjärnforsligan G B Gun

 • Grattis storfiskarn Bror,du plockar upp den ena storfisken efter den andra.

 • Björn Öringbäck

  Grattis till både Bror och LFVO! Den som följt Kopparbergarn en längre tid, kan konstatera att samma fiskare drog upp en på fem kilo 2014, en på sju kilo 2016 och nu denna på 14! Alla ur Gåstjärn! Vad kan vi förvänta oss nästa år, Bror?
  Ryktet som säger att gäddorna i put n´take vattnen blir mycket stora, är tydligen sant. Är det likadant i Andtjärn, månne?

 • Mikael ljunglöv

  Grattis till stora fisken , den där behövde tas upp .

  • Karl-Olof Pettersson

   Ett stort Hjärtligt Grattis Fiskebroder till denna jättegädda, vill önska Dig en god fortsättning med fisket under 2018 !!!
   Självklart gör man som Du, tar upp alla gäddor stora som små ur en Put n´Take sjö där ädelfisk har inplanterats.
   Du skall ha en stor eloge för detta fiske.
   Jag hoppas att fiskevårdsföreningen värdesätter Dig och att du därmed kostnadsfritt får tillgång till ädelfiske i föreningens Put n´ Take vatten.
   Lycka Till!

 • Inger Aftonljus

  Fantastiskt! Fint att du visar oss bamsegäddan. Grattis till fångsten!