News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Friskvårdsdagar för seniorer

Friskvårdsdagar för seniorer

2022-09-01

Den 25 o 26 augusti var det aktivitets och fritidsdagar för seniorer på vackra Bångbro Herrgård.

Arrangörer var Ljusnarsbergs kommun, Folkhälsoteamet norra Örebro län och pensionärsföreningarna PRO och SPF.
Det var ca 30 seniorer som samlats för morgonfika, samtidigt som man lyssnade på socialchef Camilla Hofström som höll en genomgång av dagarnas aktiviteter.

Mat och Fysik var ämnena för dagen. Erik Hellmén från RF SISU och kommunens kostchef Daniel Shu gjorde en gruppindelning och sen samlades alla på gräsplanen framför herrgården för att fixa det mellanmål som skulle serveras i samband med eftermiddagens fikapaus.

Efter en timmes lunchpaus var det dags för fysiska aktiviteter med kommunens arbetsterapeuter. Efter bästa förmåga fick man utföra olika övningar.

På eftermiddagen serverades fikat man fixat under förmiddagen.

Det blev en kort bingopromenad arrangerad av PRO, sen följdes någon timmes underhållning med Robin Eriksson och allsång för att ända ut i en grillkväll.
Anders Zetterlund (som även bidragit med information) och Ingalill Bäcker från PRO, Jacqueline Prinselaar och Vera Pöchacker från SPF var aktiva ledare under dagen. Maryam Razmgah var en av ”huvudledarna” under dagen och hon har även bidragit med bilder till detta reportage.

Fredagen började med morgonfika därefter informerade, enligt programmet, Ingrid Persson från Folktandvården om munhälsa.

Dagen fortskred med olika aktiviteter så som målning, kubbspel och Yatzy. Dagen avslutades med kaffe och eftermiddags fika samt en minimässa med olika organisationer, föreningar och företag.
Alla verkade tycka att det var två riktigt trevliga dagar som inte kunde varit bättre vad gäller vädret, då solen sken över Bångbro hela tiden.

Text Benny Collin/redaktionen
Bild: Benny Collin och Maryam Razmgah

1 kommentar till Friskvårdsdagar för seniorer

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Det var en mycket trevlig och välordnad dag där jag deltog för första (men absolut inte sista) gången. Stort tack till initiativtagarna