News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fotoutställning i Strömsdal

Fotoutställning i Strömsdal

2016-07-10

IMG_1138.jpg 650px

I den vackra bystugan ställer några av Ställdalens Fotoklubbs medlemmar ut foton.
Björn, Annika, Bengt och Thomas deltar med foton.

IMG_1124.jpg 650px

Ytan att hänga på är minimal i den lilla stugan. Men vi hoppas att åskådarna får en fin inblick i fotograferandets möjligheter.

Dagkarlsstugan från 1866 är vackert restaurerad och är en fin medelpunkt i byn. Det är Strömsdals hembygdsvänner som underhåller och driver den. Varje sommar förekommer aktiviteter och underhållning på gårdstunet såväl som i stugan.
Närmast i tiden ligger Strömsdalsdagen som igår i Säfsenveckan fredagen den 15 juli. Det börjar kl.11.00 med program vid stugan. Kl.13.00 startar Patronloppet. Vill man ha mer ingående information googlar men på Säfsenveckan.
Under Dan Anderssonveckan är det kulturdag i Strömsdal den 3 augusti med start 11.00.
Strömsdal är starkt förknippad med Nils Parling som är förärad en sten med bronsplatt och en kort historik. Inne i stugan finns en utställning.

Man behöver inte åka hem för att man blir hungrig. Det finns lättare förtäring och kaffe att köpa vid bystugan. I Hyttsjöboa kan man äta sig mätt på en riktig måltid men också ta sig en kopp kaffe.

IMG_1134.jpg 650px

Naturligvis skall ni njuta av Fotoklubbens bilder.

När vi, Thomas, Bengt och skribenten åkte hem, i lugnt tempo på fredagkvällen, efter att ha hängt bilderna, njöt vi av det vackra sommarlandskapet.
Vi observerade också säregna molnbilder som fascinerade oss. De var imponerande och fängslande.

IMG_1142_redigerad-1

Över Storhöjden bredde denna vackra molnformation ut sig.
Vi anlände till Ställdalen och tänkte med glädje på att vi åter fått uppleva det vackra bergslagen som är så kuperat med sjöar och tjärnar liggande som blå ögon i landskapet.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

1 kommentar till Fotoutställning i Strömsdal