News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Forsar

Forsar

2020-01-07
Jag har tyckt att det har varit mycket vatten i åar och vattendrag den här hösten och tänkte ta lite bilder på forsar som jag sett på vår resa kors ock tvärs i landet under jul o nyårshelgerna. Min förhoppning var att fota några av de stora älvarna i norr men Dalälven och Umeälven var frusna när jag passerade och Vindelälven, som jag hoppades skulle forsa lite, låg i princip torr förutom en liten ”rännil” på några meter som flöt fram lugnt och bildade en liten ränna vatten precis under bron i Vindeln så det blev inga bilder därifrån den här gången tyvärr. Men i vår egen lilla ”älv” hittade jag iallafall två forsar som gick fulla.

Här ser vi Krokfors när det är en fors.

Samma vatten lite längre söderut Vid kraftstationen i Vedevåg.

Här sprang man som barn och plockade kräftor och fångade småfisk med händerna då, och även vid normalt vattenstånd, kommer det bara lite överfallsvatten vid dammluckorna när dammen är full, men här står två av luckorna öppna.
Jag har sett mycket vatten i den här ån en gång tidigare då kom vattnet från den brustna dammen i Högfors som även tog med sig bron i Bångbro och skapade det som idag är gång och cykelbana i södra Lindesberg från bron till Pälsärmsbadet.
Beträffande de stora älvarna hoppas jag kunna återkomma till våren/försommaren.

Text och bilder Benny Collin

1 kommentar till Forsar