News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Företagarträff med priser i entreprenörskap

Företagarträff med priser i entreprenörskap

16-12-06
Det finns gott om duktigt folk i Ljusnarsberg, säkert många fler än Kopparbergarn skrivit om, men i går kväll fick två av dem sina välförtjänta utmärkelser.

Vid företagarnas träff på Bångbro Herrgård i går kväll fanns representanter för Företagarna Bergslagen, Ljusnarsbergs industri och hantverksförening, Handelsbanken, Bergslagens sparbank och Ljusnarsbergs kommun, för det var dags att dela ut priser i entreprenörskap.

_DSC1779

Ulla-Britt Norgren från Företagarna Bergslagen inledde och talade om hur glad hon är att det går bra för företagen i länet. Vi är en partipolitiskt obunden förening, berättade hon, några hundra i Örebro län och ca 50 000 totalt.

_DSC1783

Kommunens Ewa-Leena Johansson tog fram några axplock ur vad som hänt i Ljusnarsberg. Hon nämnde flyktingvågen förra året och att man nu tar emot många som fått uppehållstillstånd och ska bo här. Hon berättade också om de investeringar som gjorts både i och utanför Kopparberg, med uppfräschning av hus och iordningställande av platser för lek och träning.

Hon berättade också att hon tror på sammanslagningen av BKT och BMB, att det ska bli lättare att samordna, informera och besluta på ett möte där allt tas upp. Just nu går man också igenom regler för fiber och forskar i hur företagen ska kunna komma med till rimligt pris. Till sist förde hon fram, att man just nu försöker rekrytera en rektor för skolan.

På frågan om hur man kan komma uppåt i rankingen och kanske ge tips till andra, svarade Ewa-Leena, att var och en behöver hitta sin modell.

_DSC1787

I programmet för kvällen stod det sedan, att Emil Wass skulle berätta om årets julklapp VR, men det visste han inte så mycket om, sa han.

– Det är kolsvart och så ser man en film av nåt slag, men det sysslar vi inte med inom Motorklubben. Däremot jobbar vi med virtuell bilsport på Fritidsgården.

Vad man gör förklarade Emil så här:

– Sätt dig ner, håll dig lugn och kör en sträcka från A till B. Det kan du göra även om du är döv, saknar ett ben eller inte kan språket. Det är det som är så bra med virtuell bilsport och de små klarar också av det. De har knappar på ratten och är riktigt duktiga.

Emil berättade vidare, att det här även har blivit populärt bland 60+are och för att det inte ska ta alltför lång tid för var och en, har de satt en maxtid på 7 minuter. Han sa också att det nu finns möjlighet att få känna på G-kraften medan man kör och att det händer att en del blir åksjuka. På frågan om han kan komma och visa, svarade han.

– Bjud mig på mat, så kommer jag och det låter ju lovande tycker Kopparbergarn.

_DSC1790

Nästa inbjuden, nämligen Richard Voigt från Bryggeriet, berättade bryggeriets historia och visade hur företaget vuxit och att man nu säljer främst cider och öl i 40 länder. I England är man stor konsument av produkterna, men även på Madeira har försäljningen ökat och nu har man startat ett 10-tal pubar på flera ställen i världen bl.a. där.

– Det är helt Peter Bronsmans förtjänst att vi ökar så, sa han, Det är han som är en så fantastisk entreprenör.

Richard visade också en filmsnutt, som ett team från LA och London gjort. Den visar en kille, som gör nån slags parkour och avslutas med reklamen Kopparberg Seize the Day (Fånga Dagen).

Så varför var nu just de här personerna inbjudna att prata på företagsmötet?

_DSC1807

Jo, det var ju tid att ge pris till Årets entreprenörer och det här året gick ungdomspriset till just Emil Wass. Han blev glad förstås och väldigt överraskad, när han fick motta sitt pris på 2000 kr.

”Genom stort engagemang aktivt bidragit till integration och kunskap om ny teknik. Med en stark vilja att göra gott för andra.” var motiveringen till utmärkelsen som Årets Ungdomsentreprenör 2016.

– Jag skulle ju bara hit och prata lite skit och så blev det så här, uttryckte han sin förvåning.

_DSC1810

Årets entreprenör 2016 blev Peter Bronsman, men eftersom han var ute på resa, blev det Richard Voigt, som fick ta emot utmärkelsen.

”Genom framgångsrikt innovativt och långsiktigt varumärkesbyggande satt Kopparberg på kartan, inte bara i Sverige utan i hela världen.” var motiveringen här och till det kom också 5000 kr.

_DSC1822

Så var de firade med blomster och utmärkelser och efter det tyckte Ulla-Britt att det var dags att alla fick sig något till livs. Som vanligt hade herrgården dukat upp riktigt goda rätter på buffén och trevlig samvaro blandades med mat och dryck.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

 

 

 

1 kommentar till Företagarträff med priser i entreprenörskap