News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Föreningen Kopparbergarn har fått ny ordförande

Föreningen Nättidningen Kopparbergarn har fått ny ordförande

2022-04-01

20 medlemmar i föreningen Nättidningen Kopparbergarn samlades på onsdagskvällen i Församlingshemmet för att ha årsmöte för 2021.

Dagordningen fastställdes.

Till ordförande för mötet valdes Björn Öringbäck och till sekreterare Åsa Rosenberg.

Verksamhetsberättelse och kassarapport delgavs av Inger Aftonljus. Det har inte varit så omfattande aktiviteter under 2021 med anledning av pandemin. Styrelsen har emellertid kunnat dela ut 8 stipendier a´ 1000 kr och 16000 kr i trivselpengar till särskilda boenden. Trots att det varit mindre aktiviteter att skriva om i Ljusnarsberg har det publicerats 250 inlägg i Kopparbergarn.

Efter revisor Hendrik Bijloo uppläsning av revisorsrapporten gavs styrelsen ansvarsfrihet för 2021.

Årsavgiften fastställdes för 2023 till 100 kr/pers eller 150 kr/familj.

Björn Öringbäck hade avsagt sig posten som ordförande. Mötet valde enhälligt Rickard Didic till ordförande för Kopparbergarn.

Två medlemmar i styrelsen hade avsagt sig sina uppdrag som medlemmar, Inger Aftonljus och Monica Käller.

Till ledamöter i styrelsen för 1 år valdes Minna Roselli, Anna-Lena Didic (ny) och Erik Karlsson (ny).

För 2 år valdes Sture Ekmark, Åsa Rosenberg och Linnea Didic (ny).

Anna-Lena har tidigare varit ersättare. Arno Wilting valdes till ny ersättare i styrelsen.

Anna-Lena Didic avslutade övriga frågor med att avtacka Monica , Björn och Inger.

Anna-Lena uttryckte stor beundran av Monica som hon ansåg var en varm, kunnig och påläst person samt att hon varit till stor nytta i styrelsen. Monica fick en vacker bukett tulpaner. Inger och Björn överräckte statyetten ”Kopparbergarn” till Monica.

Björn och Inger fick också varsin bukett tulpaner och ”Kopparbergarn” och ”Kopparbergskan”. De är en symbol för engagemang för Nättidningen Kopparbergarn.

Björn berättade att det är 10 år sedan han och Inger startade Kopparbergarn. Då som eget företag. De insåg snart att arbetet växte och blev att kännas tungt när bara de två skulle täcka hela Ljusnarsberg med sina reportage. Två år senare bildades Föreningen Nättidningen Kopparbergarn. Det blev fler som engagerade sig som skribenter för Kopparbergarn och de kunde koppla av. Men fortfarande var det de som hade huvudansvaret men nu kände de att det var dags att lämna stafettpinnen vidare till nya krafter. De kan avsluta med flaggan i topp. I tio år har de berättat om det som är bra i Ljusnarsbergs kommun, det är värt att hylla. Vi som arbetat tillsammans med Inger och Björn önskar dem ett gott pensionärsliv så här 15 – 20 år efter pensioneringen.

Det känns litet vemodigt att de lämnar styrelsen. De har varit en klippa när något har hakat upp sig. Bo Kempegård satte ord på hur Inger och Björns kunskap och handledning stöttat honom för att skriva och fotograferar för Kopparbergarn. Utan dem hade han inte vågat komma igång.

När mötet avslutats serverades kaffe och goda smörgåsar samt kakor som Frida Sandberg bakat.

Så blev det underhållning. Linnea presenterade programmet

Alva Glamsjö, Elsa Edenholm och Hilde Dahlberg, tre av Linneas klasskamrater på Karolinska Gymnasiet kom från Örebro.

Det höll på att gå om intet, eftersom tåget de skulle åka med råkade ut för en malör, som de trodde var brand. Så all järnvägstrafik stoppades. Men de hade möjlighet att åka bil.

Det var trevligt att de kom och tillsammans med Linnea och Rickard fick vi njuta av fin sång och musik.

Linnea gjorde en uttrycksfull tolkning av Cornelius Vreeswijks ”Brevet från Kolonien”

Innan skribenten åkte från Församlingshemmet lyckades jag hejda nya ordförande i föreningen Nättidningen Kopparbergarn för ett kort samtal. Han var redan inne i sitt nya uppdrag, så ett konstituerande möte väntade.

Rickard har ett stort samhälleligt och socialt engagemang. För de flesta Ljusnarsbergarna är han en välkänd profil. 2021 blev han tillsammans systern Linnea utsedda till årets Ljusnarsbergare för sitt engagemang för att aktivera och glädja gamla.

Rickard är inte novis när det gäller ordförandeskap. Sedan 2013 är han ordförande i Unga Allergiker för distriktet som omfattar länen Örebro, Östergötland, och Jönköping.

Han är engagerad i Astma och Allergiförbundet.

Rickard har startat om Majblommeföreningen i Ljusnarsberg. Han har fått några ungdomar, som vill sälja, men fler är välkomna. På fredag och lördag är det start för försäljningen. Efter klocka 14 på fredag och lördag finns årets majblomma att köpa på Kopparhallen.

Många Ljusnarsbergare känner Rickard genom hans musikaliska intresse och kunnande. Han hjälper ibland till i kulturskolan på Kyrkbacksskolan. Det var där hans intresse och kunnande för musik utvecklades.

Nu är han även medlem i Grängesbergs Orkesterförening.

Den nya ordförande i föreningen Nättidningen Kopparbergarn är verkligen meriterad, för att leda den förhållandevis unga styrelsen mot framtiden.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till Föreningen Kopparbergarn har fått ny ordförande

  • Marita Lönnström

    Hur betalar jag medlemsavgiften??

    • Inger Aftonljus

      Som du kan se i menyraden högst upp finns en länk ”Bli medlem 50:-” Följ den och du får både bankgiro och Swishnummer.