News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Förändringsarbete i Swärdska Huset

Förändringar  i Swärdska Huset

swäedska-1

Verksamheten i Swärdska Huset är i ständig utveckling och just nu startar ägaren, Ben de Vries ett nytt förändringsarbete i en del av lokalerna.

swäedska-2
– Det blir en förlängning av Caféet, berättar Ben. Det som vi från början, när vi öppnade i april 2013 kallade Swärdska´s Café-Bistro, har vi tills nu inte helt utvecklat som vi hade tänkt oss. För en bistro kan man se som en matställe i klassen mellan café och restaurang.

-Även om vi har erbjudit lunchmöjligheter med tex soppa och toast och under sommaren en typ lunchtallrik, så blev det inte riktigt en bistro, fortsätter Ben. Men det är inte bara att vi vill utveckla det som vi har tänkt förut, nej det finns flera anledningar. Då och då har vi fått höra att människor har svårt att hitta oss eftersom caféet ligger i slutet av byggnaden. Vi  är verksamma på en liten ort och därför måste vi hela tiden ha flera ben att stå på, och då och då vill vi presentera något nytt. Det känns särskilt angeläget i en tid när internethandeln ökar och de stora köpcentra i andra kommuner lockar fler och fler kunder. Vi vill också förbättra vår synlighet för turister och andra besökare utifrån.

Därför ska vi flytta klädavdelningen till den lokalen där vi hade te och choklad förut, och numera lite trycksaker, så att kläderna syns bättre utifrån gatan. Den gamla klädavdelningen gör vi om som Café-Bistro delen. På så sätt kan vi åstadkomma att synligheten av Caféet blir bättre genom den flyttas från läget i slutänden till mitten av huset. Men nuvarande Café delen försvinner inte för där finns tex köket, toalett, etc.
Den nya delen ska vi utveckla som en pannkakshus, där vi serverar allt från vanliga pannkakor med tex sylt, till kulinariska med olika och smakfulla pålägg. Det ska även finnas en tallriksmeny, så att det finns någonting till alla i familjen.
Med den här utvecklingen försöker vi även att påverka att genom familjer på genomresa stannar till i Kopparberg, för vilken barn tycker inte om pannkakor? Och sen kan de upptäcka vad det finns mer här i byn.
Det är inte än klart när vi ska öppna nya delen, avslutar Ben de Vries, men vi börjar i alla fall ombyggnaden direkt. Under tiden är butiken och Caféet öppet som vanligt med kanske några stängningsdagar som vi kommer att meddela på facebook och på fönstret.

Textunderlag och bilder: Ben de Vries

 

2 kommentarer till Förändringsarbete i Swärdska Huset