News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Flygplats Kopparberg

Flygplats Kopparberg

15-02-18
_DSC9884

På sportlovstisdagen förvandlades Ljusnarshallen för en dag till storflygplats. Flygplan av olika storlekar kretsade runt i lokalen under kommando av unga djärva piloter, medan markpersonal skötte maskinservice och fyllde på bränsle.

_DSC9965

Det handlade alltså om den populära sportlovsaktiviteten modellflygning, som ännu en gång leddes av Erik Huss från Lindesberg. Tidigare har han haft en medhjälpare, men denna gång var han ensam ledare.

_DSC9878

Många vuxna hjälpte dock till och servade sina ”piloter” så det blev ingen stress bland dessa, utan bara roligt. Här hjälper Kevin lille Elliot.

_DSC9892

För 50 kronor kunde barnen köpa varsin byggsats, som lätt monterade ihop till ett flygdugligt plan med gummimotor, och det var framför allt där som barnen behövde assistans, samt att snurra runt gummimotorn som skulle driva propellern och ge planet luft under vingarna.

_DSC9927

Ett plan med rätt ”laddad” motor och rodren korrekt inställda, kunde efter start flyga flera varv runt idrottshallen, ivrigt påhejade av barnen.

_DSC9939

Trots barnens glädje och leklust var det påfallande lugnt i lokalen, och inga allvarliga incidenter uppstod, trots att det ofta var flera plan i luften samtidigt. Visserligen flög planen allt som oftast rätt in i väggen, men det lätta och starka materialet tog i allmänhet ingen skada. Och om någon fick ett plan i skallen, så uppstod inte ens en skråma.

_DSC9951

Förutom flygplanen demonstrerades också små fjärrstyrda maskiner.

_DSC9952

Bo Henningson håller ett vakande öga på den här helikoptern.

_DSC9959

Flygdagen avslutades med en tävling, där det gällde vems plan som höll sig flygande den längsta tiden efter en minuts laddning.

_DSC9963

Tävlingen vanns av Alve, som fick en fjärrstyrd helikopter som pris,

_DSC9965

men även alla de andra tävlande fick sina priser innan det var dags att skiljas för dagen.

Text och foto:Björn Öringbäck

1 kommentar till Flygplats Kopparberg