News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fina placeringar i Närke Bergslagsfoto

Fina placeringar i Närke Bergslagsfoto

17-03-27
_DSC2134

Under lördagen fanns medlemmar ur Ställdalens Fotoklubb på plats i Karlskoga Folkets Hus, för att vara med om redovisningen av årets NBF. Sju klubbar deltog från Askersund i söder till Ställdalen i norr och man tävlade både individuellt och i ett tremannalag från varje klubb.

_DSC2133

_DSC2137

Det började med fika vid ankomsten och sedan samlades alla i biosalongen för visning av alla inlämnade bilder. Bilderna på papper fanns dessutom uppsatta på väggarna på väg till salongen, så att alla skulle kunna se originalen.

20170325_110543_HDR

Bengt Bjurström ledde redovisningen och bilderna visades med sist placerade först. Den svartvita klassen bedömd av Bildgruppen Prisma i Kolbäck inledde och där hade Lasse Hallmén från FK Zoom den bästa bilden ”Bikt”.

web

Lasse berättade att han är gatufotograf och lyckats ta fotot när han varit till Rom med sin hustru. Han poängterade att den som biktade sig fick vara med bara som en skugga i fönstret.

Bäst från Ställdalens FK var Thomas Johansson med en bild på 14:e plats.  Men alla lämnar in två bilder i varje klass och placeringarna räknas ihop. Thomas hamnade på 9:e plats sammanlagt, Björn Öringbäck på 11:e och Annika Zetterlund 34:e. Ställdalens FK placerade sig som 4:a i den klassen.

Så kom färgbilderna. De hade bedömts av Söderhamns Kameraklubb och där hade Jürgen Puls från Askersunds FK båda sina bilder i topp.

klass-c-1web

Vinnarbilden ”Skyfall” var en riktig fullträff, människor som rusar fram och försöker skydda sig mot regnet.

_DSC2144

Jürgen berättade hur han hade stått under ett takutsprång och fångat de springande personerna och hur en kvinna sett att han fotade.

klass-c-2web

Den andra bilden trodde vi var färgfejkad, men skuggan av blommorna var verkligen röd. Det var blommor av plexiglas och alltså genomskinliga.

 

klass-c-3web

Här kom Björns bästa bild ”Katedral” på 3:e plats och därmed kom han på 8:e plats totalt, Thomas kom på 17:e och Annika på 33:e. Klubben kom 6:a i klubbtävlingen.

Efter den här genomgången blev det lunch och sedan visades de digitala bilderna.

klassB-1web

Bästa bild där hade Gunnar Nilsson från Lindesbergs FK, ett bergsmotiv från Island.

klassB-2

Thomas bild ”Solen går upp över myren” kom på 2:a plats och därmed knep han en 7:e plats totalt, Annika kom på 28:e och Björn på 34:e. Ställdalen kom på 6:e plats.

klass-b-26web

Annikas bäst placerade bild ”Balder fick en 26:e-placering, precis utanför 25-listan.

_DSC2164

Vid prisutdelningen fick ägarna av vinnarbilderna ett vandringspris och de fem bästa diplom, så nu har Ställdalens FK berikats med ett par diplom från NBF 2017. Det är mycket hedersamt att komma bland de 25 bästa i någon klass. Antalet bilder brukar vara 80-100 i varje.

Efter tävlingens slut träffas representanter från varje klubb till ett avstämningsmöte. 2018 är det dags för Hällefors och 2019 Ställdalen. Eftersom klubbarna där är så pass små, bestämdes att de går samman och arrangerar NBF 2018. Om det blir i Hällefors eller Ljusnarsberg, det återstår att se.

Text och foto: Inger Aftonljus förutom tävlingsbilderna, som kommer från redovisningen.

1 kommentar till Fina placeringar i Närke Bergslagsfoto