News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fin utmärkelse

Fin utmärkelse

19-11-23

En av våra duktiga tjejer i Kopparberg, Linnéa Didic’, har fått en fin utmärkelse, ett kulturpris av den lite större dimensionen. Det är Scenit som i samarbete med ÖBO, Region Örebro Län, och Örebro Kommun delar ut Lilla Kulturpriset på en summa av 15000 kr. Priset går till en ungdom mellan 13 och 25 år och som har bidragit lite extra till ett ökat kulturliv i Örebro Län. En viktigt egenskap, som är förhöjande för den nominerande, är om insatserna även har bidragit till att andra unga fått del av en kulturupplevelse.

I år fick alltså Linnéa det priset. Vi på Kopparbergarn är inte alls förvånade, eftersom vi flera gånger sett och hört henne i olika evenemang och sammanhang. Det senaste är uppvisningen av hennes dansgrupper på Världens barn-konserten. Här får hon priset av Beston Kalefa, som också var konferencier. 

Vi pratade med Linnéa på telefon och hon berättade, att någon bad henne ringa och då fick hon veta, att hon fått priset och att hon nästan inte trodde det var sant.

Linnéa har idag fem dansgrupper, fyra på måndagar och en på onsdagar. Det är många små dansare som kan träffas och ha roligt och ta ledning och anvisningar av henne. Vi frågade om det var svårt att få alla att följa med och koncentrera sig och hon svarade, att det går väldigt bra. Hon har ett knep att få dem att lystra.  ”Ananasen”, en gest ovanför huvudet, betyder ”Linnéa vill säga något” och då vet barnen att det är dags att lyssna.

Framför allt ser hon till att de har roligt, men som vanligt när det gäller dans i de här åldrarna, så är det mest flickor som är med. 

– Killarna tycker kanske att det är töntigt, säger Linnéa. Men om de får börja när de är små, kan de kanske fortsätta. Dans är bra för annat också, till exempel skolarbetet, fortsätter hon, och de får umgås med kompisarna på ett roligt och nyttigt sätt. Hon berättar också, att hon ser en del, som har både taktkänsla och danstalang och det gläder henne.

Linnéa är så glad att hon kan göra det här och tackar alla som finns runt omkring och stöder henne och alla föräldrar, som skickar sina barn till danskurserna.

– Vad ska du göra för pengarna? frågar vi. 

– Jag ska sätta in det på ett konto, där jag sparar för att köpa instrument och så ska jag köpa en ny mikrofon, svarar hon.

Linnéa går just nu på Karolinska i Örebro på musiklinjen. Hon går också en ledarkurs, spelar i en orkester i Grängesberg och dansar i Örebro och Hallsberg. Hur hinner hon med allt? 

– Det går bra, säger hon glatt och så berättar hon, att de minsta ska vara med på julkonserten i kyrkan den 16:e december. De större får vänta till nästa termin.

Vi från Kopparbergarn kan bara gratulera och önska Linnéa en riktigt bra fortsättning.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Anna-Lena Didic’

 

4 kommentarer till Fin utmärkelse