News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fiber åt flera

Ljusnarsberg hoppar på fibertåget

2017-12-09

skylt_ipo_1000

Nu ljusnar det för digitaliseringen i Ljusnarsbergs kommun när fiberoperatören IP-Only erbjuder 1 000 fastigheter på landsbygden fiberanslutning.

Mikael Haapala, Näringslivsutvecklare Ljusnarsbergs kommun, ser fram emot satsningen. ”Utbyggnaden i många landsbygdsområden i kommunen har stått still under ett tag och jag ser väldigt positivt på att marknadsaktörer nu erbjuder hushåll och företag i dessa områden fiberanslutning. Nu hoppas jag att så många som möjligt anmäler intresse så att man kan gå vidare och ta byggbeslut”, säger Mikael.

Fiberoperatören IP-Only är en nationell aktör som finns etablerade i drygt 100 kommuner i Sverige, över 40 av dessa har man samverkansavtal med. Företaget satsar uppemot 15 miljarder kronor på fiberutbyggnaden fram till och med 2020. Sju av dessa är dedikerade till landsbygden.

”Samverkan och en god dialog med kommunen är nyckeln för att kunna bygga ut fibernätet till så många som möjligt. Vi ser redan nu ett stort intresse för fiber i Ljusnarsbergs kommun och hoppas nu att så många som möjligt ska vilja ansluta sig”, säger Kajsa Danielsson, regionchef Mälardalen på IP-Only.

Kommunen och IP-Only har kontinuerliga samtal för att säkerställa att så många hushåll och företag som möjligt får ett fibererbjudande.

Text och bild: Niclas Karnhill

IP-Only

2 kommentarer till Fiber åt flera