News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Familjefesten genomförd

Familjefesten genomförd

14-08-03
_DSC8506

Nu har Kopparbergarns familjefest genomförts.

talt

Vid 10-tiden kom Grandins med Lionstältet till Bergslagsvallen och då stod redan högar efter husväggen med plastbord och stolar som Ahlströms lånat ut. Så kom fler av arrangörerna efter hand och förberedde allt.

_DSC8439

Fiskdammen sattes också upp och dekorerades med fiskar.

Visst kom det några stänk och visst mullrade det lite vid tvåtiden, men när Kalasbandet och King K kom och satte upp musiken i Lionstältet, kikade solen fram mellan molnen. Vilket ljud! Redan när de tränade kändes att det här skulle bli riktigt bra.

_DSC8489

Så kom då besökarna, ca 250 personer. (Eller drygt 300 kanske.) Alltefter att de behövde sittplatser, plockade de fram bord och stolar och det såg riktigt trevligt ut. Barnen fick låna lite bollar och storfrisbees och tumlade om på gräset.

_DSC8460

Det fina vädret gjorde att man också kunde slå sig ner på en filt.

_DSC8452

Musiken var igång och Jimmy Gustavsson och Daniel Johansson fick  också igång barnen med ”Ena foten fram..” och andra rörelsesånger. Kopparbergarns Inger Aftonljus kunde inte låta bli att hänga med i Country Road.

_DSC8509

Så var det dags att tända grillarna. Det blev köer till de sex grillarna fyllda med hamburgare. ”Grillmästarna” fick mycket att göra och mycket gick åt. Trots att Jimmy Hoppe kom i omgångar med mera hamburgare, fick Per Åkesson handla ännu mera på ICA. Cider från bryggeiet stod på serveringsbordet liksom kaffe och te, senap, ketchup och gurka. Dunkar med rent vatten fanns också, eftersom vattnet vid Bergslagsvallen är otjänligt att dricka.

_DSC8467

King K hade med sig Agnes Appelskog, som uppträdde med sång och dans. De spelade omväxlande med Kalasbandet och underhållningen pågick hela festen.

_DSC8493

Det var ingen tvekan om att underhållningen gick hem hos publiken.

_DSC8521

Vid ett par pauser var det spontan underhållning med sång.

_DSC8461

De mindre barnen fick metspön i händerna och fiskade upp påsar med små leksaker och godis. Å, så de sken, när de öppnade påsarna.

plock

Men allt roligt har en ände och en kvart före 18.00 talade Björn Öringbäck om att bussen var på väg och att vi ville ha hjälp att plocka undan bord och stolar. Det blev riktig fart på besökarna, som hjälptes åt och snart stod allt samlat på samma plats där det varit före festen.

_DSC8524

Sen stod bara tältet kvar och man kunde se ut över festplatsen. Vad kunde man ha förväntat sig? Högar av skräp? Muggar och servetter? Flaskor och annat som använts? Så brukar det vara, men inte den här gången. Gräsmattan lyste grön och ren, medan sopsäckarna putade med sitt innehåll.

Det var bara att plocka ihop grillarna och städa av i köket. Mindre än en halvtimme efter festens slut kunde alla arrangörerna fara hem till sitt och glädjas över att ha ordnat en riktigt fin fest.

Kopparbergarn tackar alla annonsörer och medlemmar som genom sina bidrag gjort den här festen möjlig.

Ett särskilt tack också till de som sponsrat med varor och tjänster.

saik
ahlströms
logo
redirectlogo
Untitled-1
hämta
Untitled-2
jimmy
kopparbergs
940
ica-supermarket-logotyp

Text: Inger Aftonljus
Foto: Flera medlemmar

 

1 kommentar till Familjefesten genomförd

  • Ronnie Edvardsson

    Så enormt bra av er att genomföra detta. Hoppas ni och andra ser detta som en start i ett mer långsiktigt integrations tänk.