News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Evert Taube på äldreboende

Evert Taube på äldreboende

2022-06-28

Evert Taube – på Treskillingen? Ja inte i egen person naturligtvis, men säkert i minnet hos många av de åhörare som hade samlats för att höra Anna-Lena Didić berätta om Sveriges nationalskald.
Men det är inte bara Treskillingen som får ta del av Anna-Lenas berättande, utan samtliga äldreboenden i Ljusnarsberg får samma möjligheter.
Anna-Lenas kulturbesök är en del av Medborgarskolans verksamhet, kallad Kultur i Vården och innehållet varierar från vecka till vecka.

– Ofta handlar det om författare och andra kulturpersoner, men ibland är det aktuella saker som midsommarfirandet, eller om blommor, säger Anna.Lena till Kopparbergarn. Sång- och musikinslag är också populära delar av kulturbesöken.

n
Anna-Lena Didić berättar för oss på Treskillingen. Det var som sjutton. Jo, det var 17 stycken som kom och lyssnade. Det går inte att göra ett referat utan det bästa är att vara med direkt. Direktsändning är bättre än ”inspelat”.


Öronsnäckor har många numera kopplat till mobiltelefonen. Men här är det äkta snäckor. Anna-Lena håller en vid örat och har några i handen. Det sägs att man kan höra susandet från havet i dem.


Nu gäller det att snart ta i. Vi skall sjunga Fritiof och Carmencita.


Hans Runnkvist, i mitten, njuter av berättandet.

Bland Taubes mest kända låtar finns  till exempel ” Calle Schewens vals ”, ” Min älskling (du är som en ros) ”, ”Dans på Sunnanö”, ”Brevet Från Lillan”, ”Flickan i Havanna”, ” Änglamark ”, ” Sjösala vals ” , ” Fritiof och Carmencita ”, ” Så skimrande var aldrig havet ” och ”Så länge skutan kan gå”.

 

Foto och text: Bo Kempegård med hjälp från A till Ö.

1 kommentar till Evert Taube på äldreboende