News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En vändpunkt i livet

En vändpunkt i livet

18-11-15

Ibland tar livet en vändning man inte tänkt sig. En redig spark måste inte alltid innebära ett nedslag. Ibland är det en spark framåt, eller i alla fall i en ny riktning. I tisdags hölls en föreläsning på brandstationen, som belyser detta.

Isabell Almerteg, som tidigare jobbade på Ahlströms i Ställdalen, upptäckte en dag en knöl stor som en hasselnöt på sitt bröst. Efter att ignorerat den ett tag tyckte maken Dennis att hon borde få den undersökt. Sedan kom det ett besked från vården att hon hade drabbats av cancer.

Efter en väldigt tuff behandlingsrunda, bestående av strålningar och cellgifter, bestämde hon sig för att starta ett projekt som hälsocoach.

Hon började då en utbildning hos Lars-Erik och Elane Unestål på deras skola i Örebro.

När hon nästan var klar med sina behandlingar, bestämde hon och Gunilla Råstock sig för att åka Vätternrundan på cykel och fick ett reklambolag att ställa upp med tränings- och tävlingskläder för sitt team.

I samband med Vätternrundan beslöt de, att även ordna en insamling till cancerfonden. Målet var 50 000 kr och det målet nåddes med råge. Gunilla och Isabell åkte även Koppartrampen, något som jag tidigare rapporterat om.

Text och foto: Sture Ekmark

1 kommentar till En vändpunkt i livet