News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En skön kväll mitt i sommaren

En skön kväll mitt i sommaren

2020-07-07

En ordlek säger ”Sex laxar i en laxask” men vad är det mot ”Sex brudar i en gammal Volvo”?

Det var precis vad som ägde rum på en av årets varmaste kväll. Vädret var som upplagt för genomföra en gammal önskan, att få uppleva solnedgången från Finngruvornas topp. Dagen kröp sakta fram, men till slut närmade sig kvällen med lika strålande väder. Efter samling på hörmpizzerian, där krafterna fylldes på och väntan på att klockan skulle visa att det var dags.

I sakta mak tuffade vi efter den slingrande vägen upp mot gruvtippen. Jag trodde att det skulle eventuellt finnas något enstaka hus där bort i skogen. Till min förvåning dök det upp hus överallt i Mårten Finnes marker. Väl uppe kunde vi slå oss ner runt de bord och bänkar som placerats ut där. 

Kaffetermosen kom fram och lite gott fikabröd ställdes på borden.

Utsikten var enorm, en pärla som man inte visste om.

När klockan visade på tio började solklotet sakta sjunka ner under horisonten. Ett skådespel som alla borde uppleva.

Underbart är kort och en halvtimme senare var det över. Jag kunde samla ihop brudarna och leverera dem undan för undan. För att ingen skall vara orolig kan jag meddela att det är mer än fjorton dar sedan och alla är friska.

Text och foto Leif i Nittkvarn

1 kommentar till En skön kväll mitt i sommaren

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Ja, det är fantastiskt uppe vid Finngruvorna, även om det var länge sedan jag var där senast. Finngruvorna var ett måste hos mig förr i tiden när mina tyska släktingar och bekanta kom på besök