News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Det händer mycket i Hörken

Det händer mycket i Hörken

2021-10-19
Ja, visst händer det mycket i Hörken, till och med på en och samma dag ibland. Ta till exempel söndagen den 17 oktober, när Hörkens PRO drog igång mötesverksamheten igen efter ett långt uppehåll på grund av Coronan, en känd profil i bygden fyllde 80 och en unik scenshow hade urpremiär!

Årsmötet inleddes av ordföranden Leif Larsson, eller ”Leif i Nittkvarn”, som för övrigt också var den som fyllde år.

Kassören Lena Holmberg läste upp namnen på de medlemmar, som avlidit under den tid som förflutit sedan förra årsmötet och ljus tändes för var och en.

De sedvanliga årsmötesförhandlingarna genomfördes smidigt, och när detta var gjort passade Anders Zetterlund från PRO Kopparberg på att gratulera födelsedagsbarnet.

Även Kopparbergarn framförde sin uppskattning genom att överlämna sin hedersgåva, keramikfiguren  ”Kopparbergarn” skapad av Roland Lager.

Det må vara lite osäkert om alla hade sin uppmärksamhet riktad på själva mötet eller på ridån vid sidan av presidiet. ” Leffes Dreamteam” kunde man läsa på en lapp, men vad gömde sig där bakom den gröna presenningen?

När Leif får lite assistans från Anders Holmberg går ridån upp och avslöjar en smått bisarr samling figurer. 

Vad skulle detta bli? Revy hade det talats om, men scenen gav många associationer, bland annat till musikal, happening, installation, buskis och ren galenskap…

Det visade sig att alla de medverkande också trakterade olika musikinstrument, av mer eller mindre antik karaktär.

 

Leif själv, som bokstavligt talat satt samman hela ensemblen, samtalade med de olika karaktärerna, som med teknikens hjälp både pratade och sjöng på ett sätt som i mycket liknade originalartisterna!

Under samtalets gång visade det sig att alla figurerna hade anknytning till händelser i Leifs eget liv, och orkesterledaren Lolita, klädd i hans mors brudklänning, avslöjade till slut vad som i filmreklamen brukar heta ”mörka hemligheter ur familjens förflutna, baserade på en sann historia”.  Nu återstår bara recensionen:

En färgstark föreställning, skapad av en färgstark person med en hel del innanför skallbenet och massor av skräp på vinden. Möjligen finns där också en del tomtar på loftet. Resultatet blev en upplevelse som publiken sent ska glömma! Stort tack, Leif!

Och ett stort tack också för kaffe och tårta, som serverades till alla närvarande!

Text och foto Björn Öringbäck

Filmen kan ses här på Youtube

5 kommentarer till Det händer mycket i Hörken

 • BOsse K

  Mannen som inte har brist på ord: Leif i Nitten är nämligen ordekvilibristen.
  Grattis säger Bosse K

 • Wilfriede (Frida) Sandberg

  Grattis till Leif i efterskott

 • Ria och Ton Visser

  Hej ni alla, härligt att se denna bilder. framförallt för att vi viste redan månader sen vad som skulle komma.
  Vi blev inkopplad i förberedelse men fick inte berätta naturligtvis.

  Bra gjort Leif!

  Ria och Ton.

 • Rykten kan ibland vara sanna, och visst är det så, att föreställningen filmades. Redigeringen är klar, och resultatet kommer snart att bli tillgängligt via en länk i Kopparbergarn.

 • Benny Collin

  Hej och tack för ett trevligt repotage. Har hört ryktesvägen att allt filmades och om det talar sanning undrar jag och flera med mig var man kan rekvirera filmen eller om den går att se på ”nätet”. Jag vill också här framföra ett grattis till jubilaren.
  Benny C