News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Cykelbröderna fick pris

Cykelbröderna fick stipendium

2021-10-07


Oskar mottar sitt stipendium medan Hugo väntar på sin tur i bakgrunden.

Bröderna Oskar och Hugo Söder, som vi tidigare berättade om i samband med deras framgångsrika deltagande i SM i Mountainbike, fortsätter i samma stil. I en tävling i Järfälla knep de åter varsin förstaplats och lite senare var det dags att åka till Jönköping, där Oskar blev totalsegrare i Sverigecupen.
På Kopparbergs cykelklubbs styrelsemöte i tisdags blev de båda bröderna glatt överraskade då Kopparbergarns representant Åsa Rosenberg dök upp och överlämnade vårt Uppmuntrans och Utvecklingsstipendium till var och en av dem.


Hugo fick en likadan utmärkelse.

Vi  som arbetar med Kopparbergarn är glada att vi kan stödja ungdomar som genom sitt engagemang kan inspirera andra. Men det är inte bara brödernas framgångar i Mountainbike som premieras. De tillhör också den svenska skideliten i sina respektive åldersgrupper. De inleder skidsäsongen redan nu till helgen i Mora! 

På diplomen står följande motivering till stipendiet:
“Åtskilliga träningstimmar läggs ner för att nå toppen inom både längdskidor och MTB, vilket också gjort att han tillhör Sverige-topp i båda idrotterna. Träning kommer alltid först, oavsett vad som skulle kunna erbjudas istället. Han kämpar alltid och gör sitt bästa och att ge upp, om det skulle gå emot, finns inte på kartan!”

Text Björn Öringbäck

Foto Henrik Ögren (ordförande i Kopparbergs Cykelklubb)

3 kommentarer till Cykelbröderna fick pris