News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Café öppnat i Ställdalen

Café öppnat i Ställberg

2014-06-23

På midsommarafton kl.15,00 öppnades ett café i Ställberg

Morsans-cafe

Det är gamla distrikssköterskemottagning som nu fått en helt ny funktion. Lokalen är nyrestaurerad och ger ett mycket ljust intryck. Den är handikappanpassad. Ägare är Tommy Andersson och det är hans morsa som fått ge namn till cafeet.

Rimma

I köket huserar Tommys sambo, Rimma Stenlund. Hennes bullar är goda. Tommy köpte år 2008 gamla Haggruvelaven med tillhörande bostadsdel. Där finns också utrymme för hans stora intresse nämligen gamla ”amerikanare” från 50-60 talet.

Buick

Här visar han upp sin Buick Riviere från 1969.

Samtal

Kopparbergarn fick en liten pratstund med Tommy. Den numera cafébyggnaden inhandlades 2011. Han berättade att han vill få igång lite liv och rörelse i Ställberg. Det är ett fint samhälle med många möjligheter menade han. Genom att skapa en samlingspunkt kanske fler ideer på verksamheter kan dyka upp. Det är redan bestämt att föreningen Old Wheels skall ha sina måndagsträffar på cafeet. Det går också att få mat där. Om man beställer söndag eller måndag kan man serveras mat på onsdag eller söndag.

Ung-besokare

Även om det är att cafe´ för nostalgiker hittar också en något yngre generation hit. Öppettiderna är måndag och onsdag mellan 17.00 – 21.00 samt söndag 13.00 – 18.00

Cheva

Miljön är grönskande och lugn. Gott om parkeringsplatser. Man kan välja om man vill sitta inne eller ute.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell.

1 kommentar till Café öppnat i Ställdalen