News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Borlänge dubbelt upp

Borlänge dubbelt upp

17-11-26

PRO-arna på vift igen

100_0889

Det börjar bli en följetong, att Ljusnarsbergarna är ute och ränner land och rike runt. Men det är som de själva säger, att det är jätteroligt på resorna och de ser fram mot alla förslag som resekommittén kommer med.

100_0893

Så här när det börjar lacka mot juletid, kommer shoppingnerverna fram och då satt resan till Borlänge som en smäck och inte blev det sämre av att bli bjudna på julbord som verkligen smakade bra.

100_0896

Men för att ta det i tur och ordning, så lämnades först stora bidrag till affärsidkarna i det som i folkmun kallas Tuntutten.

100_0894

Ingenting var för litet eller för stort, utan allt mellan himmel och jord packades ned i kassar eller kartonger och handeln avbröts endast av en kopp kaffe latte och en bulle, för att man med förnyad kraft skulle kunna ägna sig åt business.

100_0900

Efter några timmar fick Christer slussa över deltagarna till nästa centrum och i samband ned det passade jag på att intervjua honom om dagens väder, som för första gången på länge visade sig från den sämsta sidan. Att det var halt och isgata överallt, det hade vi redan konstaterat, när vi väntade på bussen och Christer kom inte ihåg, när det var så halt senast. Men med hans lugn märkte vi inte av, att det var isgator efter vägen. Bra jobbat!

100_0901

Att IKEA har möbler som knappt går att skruva ihop, det vet alla, men att de serverar ett mycket kulinariskt kulbord, var mindre känt.

100_0904

Den som inte blev mätt av det, skall nog söka sig till vården, för då är det något fel.

100_0913

Allt roligt tar ändå slut och när mörkret lagt sig över nejden tuffar vi lugnt och stilla hemåt mot Ljusnarsberg, och som vanligt har Bengan och Solstrålen både sålt, dragit och delat ut vinster till resenärerna.

100_0891

Första etappen av Novemberresorna är avklarad. Nästa resa går i morgon. Väl mött! Den kommer här nere.

PRO-arna viftar vidare

100_0914

De pensionärer som inte fick plats i gårdagens buss väntade otåligt på att det skulle bli dagen efter, så att även de skulle få uppleva samma Borlänge med alla muntrationer de hörde om.

Det var ett otroligt sug och det fylldes en buss även denna dag. Enda skillnaden var, att under natten hade både snön och de värsta isfläckarna fått maka på sig. Nu fick vår egen solstråle hjälp från utsidan, eftersom det var klarblå himmel och sol.

100_0911

Som vanligt var alla glada, trots att vi fick lämna ett litet bidrag för kommande attraktioner. Samma procedur som på alla resor, Bengan som gav oss chansen att bli miljonärer, solstrålen som delar ut de presumtiva chanserna att leva ett liv i lyx .

Om någon på denna resa fick en sån lott är svårt att säga. Kanske eftersom det fanns vissa som köpt större delen av affärernas lager. Men vi måste hylla de två som oförtröttliga säljer dessa lotter.

VISSTE NI ATT DE TVÅ LIGGER TVÅA I SVERIGE? fast de inte hållit på längre än från början av året. En stor applåd och grattis till er!

Annars var det ungefär samma rutiner med fika och affärsbesök på Tuntutten som vi masar kallar denna stora byggnad, även kallad Kupolen.

100_0920

Konstateras kan även, att julbordet var lika gott som igår.

Om Ni funderar på om jag åt båda dagarna, så är det så, att som de säger: ”Var skall sleven vara om inte i grytan?”

100_0910

Mätta och belåtna fick även de närmaste affärerna Clas Ohlsson, Rusta osv. en del besök innan det var dags att rikta färden mot hemorterna.  Det är inte så att vi lägger av nu, utan vi har flera resor planerade och klara. Håll utkik på anslagstavlorna så ni får plats! Bussen fylls snabbt, som ni vet.

Om någon vill åka med Grängesbergarna till Nora julmaknad, så kan Ni ringa Ckrister.

Julbordsätare med text och foto: Leif i Nittkvarn

VI, SOM ORDNAR OCH PYSSLAR MED RESEVERKSAMHETEN, TYCKER ATT DET ÄR JÄTTEROLIGT OCH VI VILL TACKA ALLA SOM GÖR DET MÖJLIGT, DET VILL SÄGA NI, SÅ ATT VI KAN GENOMFÖRA ALLA TREVLIGA RESOR.
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

önskar Bengan Ingalill, Sten Ove, Christer och Leif

2 kommentarer till Borlänge dubbelt upp

 • Frida Sandberg

  Hm, är jag avundsjuk? Nja, lite i alla fall. Men jag har pengarna kvar och när jag har blivit miljonär ska jag bjuda alla på en resa (fan tro´t sa rellingen).

 • Ton och Ria

  Hej, roligt att läsa detta och så fina bilder, speciellt den sista med Dagens fynd!
  Och tack att vi få vara med ibland.
  God Jul och Gott Nytt År önska vi ni alla och hoppas vi ses igen nästa år.

  Ria och Ton
  Wormer Holland.