News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Blommor, krukor och sättpotatis

Blommor, krukor och sättpotatis

17-04-06
20170405_111955_001

Våren är här och förstutrappan ser ganska tom ut. Dags att sätta ut en kruka penséer eller påskliljor och få det hela att lysa upp lite. Kopparbergarns reportrar styrde sina steg mot Robachs Garden Center på tisdagseftermiddagen och kollade fägringen där. Redan vid vägkanten kunde man se ÖPPET-skylten och utanför ingången prunkade penséerna och skvallrade om, att här finns blommor att köpa.

_DSC2220

Jörgen fanns förstås ute bland sina blommor och plantor och hustrun Ulla Christina stod i kassan för att ta emot kunder. Vi handlade en hel del att peta ner i trädgården hemma och undrade om de också skulle sälja träd och buskar.
– Det kommer i maj, fick vi veta och också att de håller öppet ända till första juli. Ett plommonträd blir det nog så småningom.

En hel del plantor var på gång. Vi fick veta, att purjolöken vi satt hemma, ska toppklippas för att bli tjockare och att vi ska vara noga med att fylla upp med jord kring den, när det vita syns. Det är sånt man får veta av en trädgårdsmästare och det är inte första gången vi fått tips och hjälp.

_DSC2223

Jörgen berättade, att det är dags att pensionera sig och båda har mycket de vill göra. Det har inte funnits så mycket tid, när trädgårdshandeln pågått stor del av året. Han är ju spelman och nu kommer musiken att få mer plats både vardag och söcken.

– I början höll vi på året om, berättade han. Två dagar hade vi stängt; juldagen och nyårsafton. Senare blev det stängt under vintern. Nu ska vi ha öppet alla dagar utom på söndagarna tills Hoppe tar över.

Vi önskar honom lycka till, under den här för honom och hustrun sista säsongen.

Text Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Blommor, krukor och sättpotatis