News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bergslagsspelen

Bergslagsspelen

17-06-22

Sång, dans och teater – finns det något roligare?! För många barn är detta det roligaste som finns, och under den
18-21 juni fick de hålla på med just detta på Bergslagsspelens sommarläger i Järnboås. Lägret vänder sig till barn och ungdomar i åk. 1-9, i de fyra Bergslags kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora. Bergslagsspelen är ett fyraårigt projekt och detta är alltså det fjärde och sista året! Man hoppas dock att företag kan gå in och sponsra, kommuner kan fortsätta med sitt bidrag osv, så att Bergslagsspelen kan leva vidare!

1IMG_8921

Glada barn och ungdomar i Ljusnarsberg, vinkar glatt innan de kliver in i bussen/bilen som ska ta dem till lägret i Järnboås.
Chaufförerna Bengt Jacobsson och Natalie Peart kör barnen till Hjulsjö, där det blir byte till en större buss. Ljusnarsbergs kommun sponsrar och låter dessa glada barn delta på lägret gratis!

2IMG_8963b

På onsdagskvällen var det dags för alla barn och ungdomar att visa vad de lärt sig under dagarna på lägret. Årets föreställning hette ”generationfacedown” och handlade om den värld våra barn lever i med Internet, sociala medier och appar. Föreställning började med orden: ”Vi alla barn på scenen vet inte hur det var innan mobilerna fanns, och vi behöver inte vänta till klockan sex för att se på barnprogram. Vi har hela världen i våra händer”.

3IMG_8926c

4IMG_8924d

5IMG_8925e

På sociala medier behöver man inte ange sin riktiga identitet, man kan gömma sig bakom en mask, på gott och ont. Den äldre gruppen genomförde en dans med masker.

7IMG_8927f

Sociala medier är bra. Man kanske är ensam och utan vänner, men på sociala medier kan man få massor av vänner och massor av likes! Men tyvärr kan man också råka ut för hat och massa elakheter på Internet. Då ärr det viktigt att veta att detta är ord som inte består för alltid, och att man måste få vara sig själv!
Här sjunger den stora gruppen ”Scars to your beautiful”!

8IMG_8941g

Precis som Laleh, sjunger barnen: ”Jag tittar inte ner, nej jag tittar upp mot himlen. Jag ska aldrig ta skit igen! Jag ska bara vara mig själv!”
Fantastiska ord som jag hoppas att alla verkligen tar till sig!

9IMG_8948h

Projektledare för Bergslagsspelen är Kristina Dybeck. Hon tackar alla barnen, men också alla som har hjälpt till, ledare, matpersonal m.fl. Ett särskilt stort tack går till Anna Sandin, teaterpedagog, Daniel Fält, sångpedagog och Carina Henningsson, danspedagog.
Kristina berättar att det är Bergslagsspelens sista sommar, men att hon hoppas att det på något sätt kan bli en fortsättning.
Hon hoppas att alla barn har fått en rolig början på sommarlovet, att de ska hålla kontakt med sina nya vänner och att de ska få en riktigt fin sommar!
Med dessa ord avslutar barnen föreställningen med låten ”Du ger mig mod!”

Text: Anna-Lena Didic’
Bilder: Anna-Lena Didic’ och Beni Didic’

 

1 kommentar till Bergslagsspelen