News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Benny är uppe i Västernorrland

Benny är uppe i Västernorrland

2020-08-27
Hallå alla Kopparbergarns läsare!
Åter in bakom ratten och vi dundrar vidare mot norr eller blir det egentligen mot nordost? nåväl målet är inställt på nästa rast som beräknas till norr om Ö-vik. Asfalten försvinner fort under bilen och straxt kommer vi till stället som har ett av Sveriges bästa hockeylag. Snart dyker ett välkänt kännetecken upp och vi ska passera en av våra stora älvar. Indalsälvens delta ska passeras vid Sundsvall – Härnösands flygplats och konstnären Bengt Lindströms konstverk Y:et. dyker upp till vänster.

Många fina vyer när vi närmar oss Höga Kusten.

En vägkrog dyker upp med en intressant entré i form av en björn.

Efter att ha passerat Ångermanälven via Högakustenbron, varifrån bilder kommer i senare repotagedel, närmar vi oss nu nästa välkända trafikmötesplats Docksta och Skulebergets nationlapark. Bilderna ovan visar en vik av bottenhavet.

Skuleberget reser sig rakt upp i skyn och det finns promenadväg upp, eller fanns på 80-talet när jag kollade in det, så om man vill kolla sin kondis och ev. höjdskräck, är det absolut värt en tur dit.

Bilden är tagen från vägen ca. 60-70 m bort och den mörka fläcken man ser vid trätopparna tror jag är en grotta, dit man kan gå från foten av berget. För info sök på Skulebergets Nationalpark.

En järnvägsbro dyker upp i ”havet” när vi närmar oss Örnsköldsvik där detta kännetecken visar sig först

och när man vänder sig om efter att passerat rondellen i infarten ser man det som Ö-vik väl är mest känd för

Friska Viljors fina hoppbacke, som när jag en vinter rastade vid den intilliggande macken tyckte att den landade på dess tak.
Den här etappen närmar sig sitt slut och ändar vid Sörbergets Rastplats och Camping någon mil utanför senast passerade stad. Första gången vi passerade här hade den precis lagts ner, varför jag var lite sugen att bli campingägare, men det får bli en annan historia. Och som tidigare sagts fortsättning följer.

Text Benny Collin
Foto Benny Collin med hjälp av Tomas Hansen.

1 kommentar till Benny är uppe i Västernorrland