News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Benny är framme

Benny är framme

2020-08-28
Hallå alla Kopparbergarns läsare och medföljare på min semestertripp!
Den sista biten av uppresan börjar närma sig sitt slut och när vi lämnar Mosjöns Rastplats har vi lite drygt 20 mil kvar och vi passerar nu gränsen till Västerbotten och Nordmaling, där vi lämnar E4:an. Mörkret börjar närma sig, så vi får se hur länge det går att fota genom rutan.

I Nordmaling tar vi vägen mot ett ställe, som kanske några av våra danssugna läsare besökt och då åkte ni säkert av här.

Gräsmyr och dess loge, som årligen brukar arrangera en dansvecka, tror det är i Augusti, nästan lika stor som Malungs. Nu närmar vi oss det ställe, som en gång dök upp i hamburgerreklam för någon av snabbmatskedjorna. Var hittar man världens godaste hamburgare? ”I Vännäs? I Venedig? Näs i Vännäs” någon som minns den?
Ok men först ska vi över ännu en av de stora älvarna.

Mäktig när den flyter fram. Bilen rullar på genom nämnda ort förbi tågstationen med sitt mäktiga Ånglok. Jag får ta ett kort när jag kan stanna vid något senare tillfälle, kanske Ställdalstjejen, som bor där uppe kan skicka en bild. Nu fortsätter färden ut på Blå Vägen, som tar oss upp till fjällen, men vi åker bara några mil förbi en riktigt fin rastplats. som vi nyttjat många gånger på våra norrlandsresor. Där svänger vi vänster mot nästa stora älv och ljuset räcker för några bilder.

Här behöver hunden sträcka på benen, varför jag får chansen till att ta några bilder från bron, som kanske kommer senare i ett eget bildspel om det funkar med att lägga ut det här, vi får se.

Hunden är rastad och färden går vidare upp längs älven och vidare längs järnvägsspåret, som går mot Batuträsk alltså norra stambanan. Bristen på dagsljus gör som sagt tidigare fotografering genom bilrutan omöjlig, så kameran får vila de sista 12 milen men vi kommer fram och nästa rapport blir när vi vänder hemåt då via inlandsvägen så tills dess säger jag som björnjägaren som vi mötte på hemvägen ”skitväder” på er.

Text och foto Benny Collin

1 kommentar till Benny är framme

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    tack Benny för dina fina reseberättelser. Det är roligt att lära sig någonting om Sverige på det här sättet