News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bedrägeriförsök och identitetsstöld

Bedrägeriförsök och identitetsstöld

2018-07-02

Då och då dyker det upp bedrägeriförsök på nätet, och i dag var det min tur att bli utsatt för ett sådant. När jag öppnade e-posten i morse fanns där ett mejl som såg ut att komma från en kvinnlig vän och bekant till oss, bosatt i Kopparberg.

I mejlet kunde man läsa att hon befinner sig i Turkiet och att hon där blivit av med en väska, innehållande såväl pass som kreditkort, så nu behövde hon ett tillfälligt lån för att betala hotellräkning, konsulatets kostnader för nytt pass osv. Sammanlagt 21450 kronor.

Mejlet är skrivet på god svenska och ser synnerligen äkta ut, men….

Vi känner den påstådda avsändaren så pass väl, att vi vet att om situationen vore sann, så har hon andra personer (nära släktingar) som hon skulle kunna vända sig till, och som säkert skulle hjälpa henne.

Jag själv ser det som ett bedrägeriförsök och har polisanmält händelsen, och för ägaren till avsändarkontot är  anmälan om identitetsstöld är naturligtvis också aktuell.

I skrivande stund har det kommit till min kännedom att flera Kopparbergare blivit utsatta på samma sätt som vi och vår vän. Och så är det säkert runt om i landet.

Så se upp och låt inte lura er! Gör polisanmälan! Förmodligen händer väl inte så mycket för det, men det visar omfattningen av den här typen av brottslighet.

Inger Aftonljus

 

1 kommentar till Bedrägeriförsök och identitetsstöld

  • Frida Sandberg

    Ja, människorna har blivit bedrövligt elaka i alla avseenden och alla har hört och läst om det. Det sorgliga att det finns så många som går på olika tricks trots varningarna