News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Basar på Solstickan

Julbasar på Solstickan

14-12-04

_DSC9514

I Dagligversamheten Solstickan, belägen vid Solgården i Bångbro, har det en tid pågått intensiva förberedelser för den julbasar som ägde rum på onsdagen. Under ledning av Ramona Hart, Gunilla Jonasson och övrig personal har brukarna framställt diverse saker att sälja. Redan utanför entrén fanns möjligheter att göra fynd inför julen.

_DSC9515

Där fanns riktigt fina julgranar, men också saker som kan komma till bruk andra tider på året, till exempel fågelholkar och till och med en färdigskuren Halloweenpumpa!

_DSC9521

Inne i basaren kunde man hitta snögubbar, som förmodligen aldrig smälter, eftersom de var gjorda av vitmålade stenar,

_DSC9522

och vackra stjärnor, gjorda av tapetpapper.

_DSC9520

Annika visade på en granristomte.

_DSC9517

Melitta bjöd ut hemgjord knäck och knäckebröd medan Lena såg på.

Det såg så läckert ut att vi inte kunde motstå frestelsen utan köpte av båda sorterna.

Vid provsmakning kunde vi konstatera att knäcken (med hel mandel i) var minst så god som vi förväntade oss,

_DSC9523

medan de små knäckebrödsrutorna blev en riktig överraskning! De var nämligen sensationellt goda! ”Grymt goda och smakupplevelsen var helt magisk”, ska man kanske säga på modernt språk. I varje fall önskar vi att vi bunkrat hem ett rejält förråd av dem, när vi nu ändå hade chansen. Men det blir kanske fler tillfällen?

Som gäster blev vi bjudna på glögg och pepparkaka, medan Gunilla berättade om arbetet som låg bakom dagen. Hon berättade också att det varit ganska många besökare under förmiddagen, bland annat ett par dagmammor och deras barn. De hade med förtjusning provat på att meta i ”fiskdammen” som även den innehöll enkla men vackra föremål som tillverkats på platsen.

Vi fick också veta att flera arrangemang står på tur. Närmast handlar det om en egen nobelfest den 10 december, och två dagar senare blir det Luciafirande.

Sammantaget har alla gjort ett fantastiskt fint jobb, och det är med glädje vi lyfter fram en verksamhet, som annars sker mycket i det tysta. Det är också med glädje vi vidarebefordrar en del av våra annonsinkomster till kommande trivselskapande åtgärder för folket i Solstickan.

Text och foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Basar på Solstickan

 • Yngve Jansson

  En alldeles utmärkt rapport, som alltid i Kopparbergarn.
  För mig som utflyttad från Bångbro i början på 60-talet är Kopparbergarn en fantastisk källa till att följa de mindre världsnyheterna i min gamla hembygd. Jag hoppas den fortsätter med det i varje fall så länge som jag är någorlunda läskunnig!

  Yngve E Jansson

  Numera boende i Upplands Väsby efter en 40-årig sejour
  i Jämtland, Medelpad, Hälsingland och Ångermanland