News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Barn hjälper troll att hitta sina sinnen

Barn hjälper troll att hitta sina sinnen

2022-11-06

Trollet Trolla har tappat sina sinnen och kommer gråtande fram från skogen. Som tur är finns älvan Älva, 54 barn och en hel del vuxna på plats som kan hjälpa Trolla.

Gunilla Råstock och Linnea Didić har tillsammans skrivit ett manus till ”Sinnesstigen”. Platsen var skogen vid vattentornet, och på onsdag morgon fick barn, med föräldrar/förskolepersonal/eller någon annan vuxen, komma till skogen för att hjälpa trollet Trolla. Trollet spelades av Linnea och som hjälp på plats fanns också älvan Älva, som spelades av Elliot Persson Lundberg. Trollet hade fem olika brev, med hjälp av dessa brev, skulle man hitta ledtrådar till fem skatter. Skatterna skulle hjälpa trollet att få tillbaka sina sinnen. Barnen var ivriga över att få hjälpa trollet och här fick de träna sina sinnen genom att smaka, lukta, känna, titta och lyssna. Skatten hittades och Trolla fick tillbaka sina sinnen! 

Detta arrangemang var ett samarbete mellan Ljusnarsbergs kommun, Region Örebro län och Ljusnarsbergs församling. 

Dagen verkade mycket uppskattad av både barn och vuxna som var på plats, och vem vet, kanske vill Trolla ha besök fler gånger!

Red. kommentar: Ni som fortfarande har problem med smak och lukt efter pandemin, fråga barnen om de kan hjälpa er!!

Text: Anna-Lena Didić

Foto: Nadine Minner

1 kommentar till Barn hjälper troll att hitta sina sinnen

  • Thyra Lundell

    Blir imponerad av er som ger så mycket till barnen. Måste varit en härlig upplevelse för dem.