News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bankomat eller bank-o-mat-sedel?

Bankomat eller bank-o-mat-sedel?

2024-01-23


Man får inte banga för någonting. Nu är det något nytt på gång för insättning. Det går också att få sig ett uttag. Precis som förr. Om man inte är bankrutt vill säga. Ny adress är Bergmästaregatan 6 i Kopparberg. I samma huskropp som blomsterhandeln var.


Sedlar in och sedlar ut. Tack! Kan det vara så att protesterna från företag och föreningar har gjort nytta? Hur som helst så är det bra för alla som hanterar kontanter. För insättning är det speciella förutsättningar. Undertecknad tar bara ut.
Bank (italienska banco, banca [bänk på italienska], egentligen ”penningväxlarens bord”.)


Det lyser rött nu, men snart blir det fart. Kommande torsdag den 25 januari är det dags för första kontanterna. Kon-tanter är något helt annat. De finns i ladugårdar som både gör och ger mjölk.
Swisha kan man göra med mobilen. Där har man inte sett röken av några
pengar utan det låter bara swisssssh. Passande namn helt enkelt.


Fönstren till höger är igensatta för att förhindra insyn. När det är dags, den 4:e mars, blir det frisörverksamhet innanför. Då blir det lätt även för de som har svårt att gå i trappor. Handikappanpassat. Bra!


Den gamla automaten har snart gjort sitt. Finns det gamla pengar kvar i den? Tveksamt.

Foto och text: Bo Kempegård

1 kommentar till Bankomat eller bank-o-mat-sedel?

  • Benny Collin

    Synd bara att de inte satte den på insidan av dörren så man kan sätta in i lugn och ro, när de ändå byggde eget ”rum” för den. Rånrisken hade varit betydligt lägre