News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bakluckeloppis i Hammarbacken

Bakluckeloppis i Hammarbacken

19-09-15

Hösten är på intåg och på Hammarbacken Guldsmedshyttan var det bakluckeloppis, något man hoppas ska bli ett traditionellt avslut på sommaren.
Förberedelserna hade startat redan på fredagen med att platserna som var beställda iordningställts.

Vilket var tur för redan tidigt var en ”loppisknalle” från Guldsmedshyttan på plats och när vi anlände vid 9 tiden hade han redan plockat upp och vi fann honom hos tjejerna i kaféet där han hann med en morgonfika innan övriga säljare dök upp.

Ett tjugotal loppishandlare, från Örebro i söder till Grängesberg/Ludvika i norr, hade hörsammat kallelsen och fyllde området nedanför skogskaféet, vilket förövrigt tidigare varit både kontor för ett skogsbolag och ännu tidigare speceriaffär.

Tyvärr var inte uppslutningen av köpare lika god som säljarna men stämningen var god och jag hörde att flera av ”knallarna” handlade av varandra 🙂 och själv hittade jag en elektrisk mutterdragare till bra pris och en digital systemkamera, visserligen utan laddare, till ett ännu bättre pris.

Skogskaféet var naturligtvis öppet hela dagen och man kunde få både wåfflor och smörgåsar med kaffe eller te samt kylda drycker för den som ville svalka sig i solgasset som varade hela dagen.
Efter några timmars intensivt umgänge plockade även de mest uthålliga ner sina ännu ej sålda saker men kanske får ni en ny chans till våren att införskaffa de dyrbarheter som blev kvar denna gång.

Tack för denna gången och välkomna åter säger jag och HBF Hammarbacken.
Info om föreningen och deras aktiviteter hittar ni på www.hammarbacken.eu

Text och foto: Benny Collin

2 kommentarer till Bakluckeloppis i Hammarbacken

  • Anna Forslund

    Tack för fint reportage! Och stort tack till Er alla som kom till vår oas i skogen.Välkomna åter! Mvh Anna.B Forslund.

  • Anna.B Forslund

    Tack för fint reportage! Alltid trevligt att samarbeta med Benny och Mona! Ett stort tack till alla Er som kom hit till vår oas i skogen! Mvh Anna.B Forslund