News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bagaren i Hörken bjöd på julfika

Bagaren i Hörken bjöd på julfika

18-12-22

Manuel är populär med sitt bröd. Idag bjöd han glögg och annat gott i bageriet på Perrabacken.
Många kom till värmen, köpte bröd och träffade andra hörkingar.

En stund stod vi ute. Vädret var fint. Manuel själv visade vad en före detta jokkmokkare står för: Han gick runt i kortbyxor.

Rikkenstorparna var där. Deras år med odlingar har gått hyfsat bra, trots den svåra torkan i somras.
De fortsätter att leverera grönsaker till de som har köpt odlingsandel hos dem. Dock, nu börjar skörden ta slut.

Anders Andersson fick ett extra tack från Manuel. Anders har alltid tid att hjälpa till, när grannen frågar.
Otroligt värdefullt att ha hjälpsamma grannar. Tyvärr blev min bild på Josefine Karlsson inte bra. Hon och maken Östan blev också uppmärksammade av Manuel av samma anledning: Tack grannar, som hjälper!

Det kom brödköpare, som jag inte känner till. Vi planerar igen att bjuda till Bygdegården nya och nyfikna hörkingar, som vi gjorde förra året.
Det blev en lyckad eftermiddagsfika. Roligt att träffa folk, så att alla kan presentera sig oavsett hur länge man har bott som grannar och bybor.

Igår var Viveka Sjödell i Ljusnarsbergs kyrka och ordnade en underbar julkonsert. Idag var hon med dottern Ingrid Johansson och köpte bröd på Perrabacken.

God Jul allihopa!

Text och foto: Minna Roselli

2 kommentarer till Bagaren i Hörken bjöd på julfika

  • Lars Cederin

    Alla Kopparbergare önskas en GOD JUL utan hjul. Glid på medar i stället. Det går aldrig sägs det, men det har vi gjort i 14 dagar nu. Snälla gatuförvaltningen, blir en halv meter längst från gatan utan sand på trottoarerna skulle fler inse att det lönar sig att ta fram sparkarna ur förråden. Åtminstone i Rydbergsdal borde det vara lätt ordnat. Man bromsas kanske några gånger på något gruskorn och kanske går det trögt ibland men då är det bara att skjuta sparken nån meter. Det är inte tyngre än en rollator i lös snö eller på gropig sandad gångbana.
    Hälsningar Lars o Ami (85 o 84 år)

  • Väldigt fint julreportage, Minna! God Jul och gott nytt år!