News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Avgifter för återvinning

Släng inte brandsläckaren!

En fungerande brandsläckare ger ökad trygghet inte bara hemma i villan eller lägenheten, utan också i garaget, fritidshuset, husvagnen, båten och så vidare.brandslackare

Inte är de särskilt dyra heller, i varje fall om man köper dem på rätt ställe eller till kampanjpris.  På nätet kan man hitta 2-kilos brandsläckare för under femtiolappen.

Men en brandsläckare behöver då och då besiktas och ibland behöver innehållet fyllas på eller helt bytas ut. Sånt är förstås inte helt gratis, så är det då inte lika bra att slänga den gamla och köpa en ny?

Njaa, kanske inte ändå. BKT har nämligen beslutat att privatpersoner ska betala 438 kronor för att få lämna en brandsläckare till återvinningscentralen, och det oberoende av släckarens storlek. Man behöver dock inte ha pengarna i handen, utan faktureras i efterhand av Stena Recycling AB. Kanske är det ändå en bättre affär att serva den gamla.

Andra saker som privatpersoner numera får betala för att göra sig av med är gasoltuber, till en kostnad av 350/750 kr per tub, samt impregnerat virke om det är mer än vad som ryms i en skottkärra. För mängder som är större än så, får man betala två kronor per kilo.

Den som har frågor kring avgifterna eller annat som rör BKT:s verksamhet, kan ringa kundtjänst på telefon 0587 550040

Text Björn Öringbäck

1 kommentar till Avgifter för återvinning