News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Åter en storgädda i Gåstjärn

Åter en storgädda från Gåstjärn.

2019-01-07.

På trettondagsaftonens eftermiddag plingar dörrklockan. I trapphuset står vännen Bror Johansson med ett stort leende. Vill du ta en bild på denna gädda och förmedla den till Kopparbergarns läsare.

Bror har åter tagit en storgädda i Gåstjärn strax väster om Ställdalen. Under en rad av år har Bror fångat stora gäddor där. De som följt Kopparbergarn under åren minns kanske att Bror drog upp en på fem kilo 2014, sju kilo 2016 och nyårsaftonen 2017 fick ha rekordsfångsten, en gädda på 14,6 kg. Dagens gädda lär hamna storleksmässigt som nummer två. Brors gissning är kring åtta kilo. Inte dåligt.

     

Bilder på gädda 2016, rekordfisken 2017,

årets 2019.

De gäddor som finns i Gåstjärn har det väl förspänt matmässigt. Ljusnarsbergs Fiskevårdsområdesförening LFVf, förser gäddorna oavsiktligt med regnbågslaxar. Nya påfyllningar sker flera gånger under året. Avsikten med detta är dock inte att göda tjärnens gäddor utan syftet är att ge fritidsfiskare fina upplevelser att få regnbågar på kroken.

Storgäddan på 14,6kilo 2017 fick många kommentarer från Kopparbergarns läsare. Bland dessa skrev Gösta Bergman bl.a. följande framtidsvision. ”Det kommer fler bamsingar, var så säker”.     

För Kopparbergarn. Bengt Lundell.

3 kommentarer till Åter en storgädda i Gåstjärn

  • ethel eljanskog

    Grattis BROR kul att se dig. På min tid i Ställdalen fick vi inte fiska i Gåstjärn. Hälsningar Åke Knorring Eljanskog. Stenungsund 19 jan.2019.

  • Lwif Larsson

    Ja ha baa skii n lommna li i Nikan

  • Lwif Larsson

    Grattis Bror men vi kommer att jaga Dig Rekord är till för att slås kom upp till skogen ska Du få se