News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årsmöte i Bergslagens Godmanförening

Årsmöte i Bergslagens God Manförening.

2015-03-18

Ordförande Sune Karlsson hälsade deltagarna välkomna. Ett särskilt välkommen ägnade han kvällens gäst Linda Fröström från Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare.

DSCN1204_650px-1

Linda är ombudsman för god man och förvaltare samt för ensamkommande barn.
Åhörarna fick en mycket intressant och givande information om hur Riksförbundet är organiserat men också vilka krav som ställs på god man och förvaltare. Förbundet har idag 80 lokalföreningar och ca 7000 medlemmar. Agneta Zedell är förbundsordförande. Största bidragsgivare är idag Kriminalvården och Arvsfonden.
På åhörarnas bord låg två tidskrifter, Rollkoll, som var så nya att det var Bergslagens God Manförening som var de första att få dem. De behandlar på ett överskådligt sätt vad frivilligarbetaren har för skyldigheter gentemot sin huvudman men också vilka krav som kan ställas på huvudmannens omgivning. Ett kapitel om hur man ansöker om att få en god man/förvaltare är en viktig del i tidskriften. Kort sagt ger de ett bra förtydligande om de olika roller som de olika aktörerna har i ämnet.

DSCN1208_650px-1

Efter Linda Fröströms genomgång bjöds på kaffe och smörgåstårta. Samtalet kring kaffebordet rörde sig mycket kring Lindas genomgång men också egna erfarenheter och funderingar.

DSCN1206_650px-1

Mätta och belåtna gick vi till årsmötesförhandlingarna. Ordförande Sune Karlsson öppnade mötet och blev också vald till kvällens ordförande. En traditionell årsmötesdagordning godkändes och avbetades. En punkt var utöver det vanliga nämligen namnbyte och nya stadgar. Dessa punkter hade initierats av Riksförbundet. Det nya namnet blev Bergslagens Frivilliga Samhällsarbetare. Detta för att täcka alla som är frivilliga samhällsarbetare.
Stadgarna som antogs var också ett förslag från Riksförbundet.
Till ordförande för Bergslagens Frivilliga Samhällsarbetare valdes Sune Karlsson, kassör Lennart Wesström och sekreterare Bengt Mejerwall.
Under punkten övriga frågor diskuterades behovet av lokala mentorer.
Mötet avslutades och Sune Karlsson tackade för visat intresse.

Text och Foto: Thyra Lundell

1 kommentar till Årsmöte i Bergslagens Godmanförening