News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Anrik affär återuppstår i Hörken

Anrik affär återuppstår i Hörken

15-12-23
CIMG2668

När Adine Langseth öppnade dörren till den gamla mötesplatsen Bergströms Diversehandel i Hörken blev hon störtförälskad i vad hon såg. Det var som om tiden stått stilla sedan Sigurd och Anna Bergström låste igen för kanske trettio år sedan. Hon fick direkt klart för sig vad hon skulle göra. Sagt och gjort. Hon köpte den gamla affären och bosatte sig i Hörken efter att ha bott i Karlstad i många år.

Efter en tid med att plocka i ordning har Adine sett till att det åter lyser i skyltfönstren. Kunderna har redan upptäckt att det är rörelse i Bergströms Eftertädare där vi som var unga för sextio år gick in och köpte två Boy och en tändsticksask och gick ut och tjuvrökte.

CIMG2666

Nu finns förutom råttfällor pligg, spisringar och tusentals andra gamla saker även vardagliga varar som behövs för hushållet.
Adine har även tagit upp en annan gammal tradition, nämligen att bilda en cirkel där kunder får skriva upp vad don vill köp. Sen är det bara att gå till affären och hämta sina varor. Adine kommer även att använda nätet för att beställa. På Instagram och Tweet heter hon @bergstromsdiv.

När Adine kommer riktigt igång, skall man kunna komma in och beställa samtidigt som man kan ta en kaffekopp och fika lite. Det börjar bli lite som förr i tiden, när man åker förbi Hörken. Hoppas att Adine får en välbesökt affär när hon nu så modigt dragit igång. Det är bara att knacka på dörren så kommer hon. Lycka till!

Text och foto: Leif Larsson

5 kommentarer till Anrik affär återuppstår i Hörken

 • Inga-Lill

  Det var Anna Bergström som drev butiken när jag flyttade till Hörken på 1975, Sigurd var då redan död om jag inte missminner mig. Eftersom jag är utflyttad från Hörken sen många år tillbaka, får jag passa på att titta in till Bergströms nästa gång jag är i trakten.

 • Leif Larsson

  Jag beklagar men jag vet inte vem Du är Göran Kontakta mig gärna men skäll inte på den som heter Maarit Vem det är vet jag inte heller men hon har inget med mig att göra Hoppas vi ses om Du kan tänka Dig det
  Med vänlig hälsning Leif i Nittkvarn

 • Frida Sandberg

  lycka till Adine

 • Göran Bergquist

  har du varit i Hörken Leif Larsson och inte hälsat på mig FY på dig och Maarit isåfall

 • bengt.frykberg

  där har jag burit in korv och fläsk då jag jobbade med Ernfrid karlström på gustavssons schark .det var ett tag sedan.