News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Aktuellt läge i vaccinationskön

Aktuellt läge i vaccinationskön

2021-02-24

Det är intressant att höra landstingets tankar om hur läget är inför vaccinationerna. Vaccin kommer i olika sorter, men varje nod – plats för vaccination – får samma vaccin varje gång. 

Vissa måndagar finns det vaccin och många försöker få en tid. Jag har varit med och sett hur det funkar – (eller rättare – inte funkar) . Som jag berättat, kommer ev. tider ut vid 14-tiden, eftersom de då vet vad som finns att skicka ut till noderna.

Petra Ekenstam på Region Örebro Län har varit artig att svara på mina frågor och trots att hon först trodde på det system de hade för bokning, har hon nu fått erkänna, att systemet inte räcker till och att det ska bytas ut. Regionen har också insett, att de måste dela upp fas 2 åldersmässigt, så att inte alltför många försöker boka samtidigt. 

I mitt senaste mail till landstinget redovisade jag hur illa systemet funkar och det skrivs ju även i NA om misslyckade försök att få en tid.

Så här skrev jag bl.a:

Det är sannerligen inte lätt att få en tid för de som är 80+ och servrarna klarar inte av trycket, vilket du trodde. Jag har varit med vid bokningsförsök.

Man loggar in…
bedyrar att man tillhör gruppen…
klickar på en tid…
kommer tillbaka till inloggningssidan…
klickar på Logga in…
Får en text: Loggar in dig, det kan ta någon minut…
väntar…
kommer till sidan där man åter bedyrar att man är i rätt grupp…
får en errorsida med konstig text och tecken…
tar backpil…
kommer till inloggningssidan igen…
klickar igen…
får vänta igen (man är ju redan inloggad)…
kommer ev till sidan med tider…
klickar på en…
ringen snurrar………..
funkar inte..
börjar om igen

PUH!!!!

Så här kan man få hålla på och även om man får en tid, kommer ingen bekräftelse. Däremot kan man få upp en ruta med tiden och möjlighet att avboka eller ändra. Jo men visst! Då fick man i alla fall en bokad tid. Klickar man på rutan kommer man till inloggningssidan igen! Annars kommer ingenting och tiderna är plötsligt borta. DÅ går det bra att vara inloggad och se att tiderna är slut.

Nåja, några får ju ändå sin tid, men för osäkra personer är det här fruktansvärt jobbigt. Moment 22 skulle jag vilja påstå. Och de som ringer – ringer och ringer och ringer igen. Inga samtalstider och ingen att prata med. Psykiskt oerhört påfrestande! All denna osäkerhet! All denna ovisshet! Allt detta kämpande för att få en tid! Gjorde jag fel? Gjorde jag rätt? Varför????

Kanske någon/några känner igen sig….

Jag har också haft kontakt både med Eva-Leena Johansson och Charlotte Dahlbom och de jobbar för, att man ska kunna gå till Vårdcentralen för att få sin vaccination. Jag har hört och läst att även Hällefors kommun gör på samma sätt. Kanske….. Kanske…..

Inger

1 kommentar till Aktuellt läge i vaccinationskön

 • b

  Och detta hade alltså åttitalisterna, som i princip är uppfödda med datorer, trott att våra 80+are ska fixa när många av dem inte ens använder sk. ”smartphone” alltså telefon där man kan använda digital inloggning, än mindre sitter vid en dator. Men det är som vanligt med maktutövare, det som är normalt för dem det fixar alla.
  Nej alla fixar inte att boka digitalt och med undermålig teleteknik blir det så här.
  Man vill inte använda det enklaste system som finns i Sverige, personnummret,
  om det hade gällt att försöka undanhålla t.ex. skatt hade det stått en tjänsteman på trappen inom någon dag men när det gäller att rädda liv så fungerar inte det systemet.
  Benny Collin