News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Aktivitet i padelhallen

Aktivitet i padelhallen

2020-11-19

Den här veckan pågår intensiva aktiviteter i Kopparbergs Padelhall, men än är det inte spel det handlar om, utan arbete med att färdigställa interiören.

Här är en stor rulle på väg in, och man blir ju lite nyfiken på vad den innehåller. Märkningen på emballaget avslöjar att det är mattorna som ska på plats.  Där fylls det sedan på med ca 8-12 kg sand per m².

Man skulle ju kunna tro att stavhoppsvärldsmästaren haft något med saken att göra, men det har han förstås inte. 

Det har däremot Lars-Åke ”Pinnen” Johansson och Ronny Karlsson, som här ses övervaka arbetena. Bakom dem syns den stora blå kranen,

som med djup koncentration manövreras av Håkan Thörnefall. Och visst behövs det särskild uppmärksamhet när man hanterar ömtåliga saker.

Här var det fönster i luften! Eller är det en fönsterluft?

Speglar? – Nej men stora glas! Glaspartierna är 10 millimeter tjocka och har en storlek om 3 x 2 meter. Vikten är 150 kg. Detta innebär att glasen väger 25 kg/m² med andra ord väger glas 2,5 kg/liter.

Gören portarna höga och dörrarna vida”. Är kanske det man tänker på när Joakim Lindberg med hjullastarens hjälp skall lyfta in inredningen. (Gör porten hög, gör dörren bred, är en adventspsalm från 1623 skriven av Georg Weissel.) 

Mera stora grejer ska i varje fall in, och ibland är det millimeterpassning som gäller.

Det är många platta paket, som får en att tänka på ett visst stort möbelföretag, men de här varorna kommer från Spanien.

Alla paket är inte platta. Det är olika storlek och form på bitarna, som i en legosats eller en Mekanolåda. Säkert blir det mycket pussel för att få allt på sin rätta plats.

God belysning är förstås ett måste, och snart är det dags att lyfta den på plats.

Ännu återstår mycket arbete, så alla spelsugna får ge sig till tåls ett tag till. Men den som väntar på något gott…

Text och foto: Bo Kempegård, med lite assistans från A till Ö

 

 

1 kommentar till Aktivitet i padelhallen

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Ja du Bosse, man behöver bara läsa första raden för att veta att det är du som är författaren! Tack för reportaget