News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Yxsjöbergs Byalag gläds åt Mässen

Yxsjöbergs Byalag gläds åt Mässen

2020-06-01

Stämningen är på topp när byalaget kan erbjuda en pubkväll för alla frivilliga, som slitit på sin fritid med att renovera den gamla gruvmässen både ut- och invändigt. Många timmar ligger bakom förvandlingen till en trivsam lokal för folket i byn.

Det största av alla problemen, var att hålla varmt i lokalen. Det är ju inte riktigt samma sak som när gruvbolaget eldade med billig olja. Men det är sega grabbar, som gett sig sjutton på att fixa det. Undan för undan gjordes framsteg. En massa olika yrken var representerade
och en av dessa medlemmar hade kontakter med med en rörfirma och dessutom kunskap och behörighet att syssla med alla dessa moderna värmesystem. Men det fanns ett stort hinder, det största av alla. Pengar, pengar, pengar och åter pengar. Trots försök hos alla myndigheter var det nobben överallt, utom på ett ställe. Den som steg fram som en räddande ängel och gjorde så att det blev verklighet med Mässen, var Sparbanksstiftelsen i Kopparberg.

– Det var som att vinna högsta vinsten, säger Kenneth Andersson, boss för Mässen, när han visar runt och är mäkta stolt över att allt slit äntligen fått sin belöning. Skriv också och framför ett stort tack till Sparbanken, som trots att vi bor längst norrut i länet såg vårt behov.

Stort jubel när Fredrik kopplat färdigt alla sladdar och rör och kunde inviga det nya värmepaketet med luft-vatten. Smörgåstårta och Champagne var en trevlig början på invigningen, där alla inblandade samlats för lite skoj. Jag har inte käkat där sedan jag sommarjobbade i gruvan. Nu har dom en perfekt samlingslokal med gym och kök och alla finesser.

Nästan på hemmaplan text och foto Leif i Nittkvatn

Kommentarerna är avstängda