News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Workshop i Ställdalens Fotoklubb

Workshop i Ställdalens Fotoklubb

17-03-08

DSCN3388

Första tisdagen i varje månad träffas medlemmarna i Ställdalens FK till månadsmöte. Den här gången tillbringades hela eftermiddagen i Bruksgården för en workshop, som handlade om skrivare, papper och utskrifter.

DSCN3389

Ordförande Björn Öringbäck berättade, att han köpt in olika papperskvaliteter och medlemmarna hade med sig sina laptops för att installera den skrivare klubben köpt in. Den är lite större än vad de flesta har hemma och kan ta A3+.

DSCN3391

För att inte alla skulle behöva köpa in buntar av olika fotopapper, fanns under dagen olika papper att tillgå alltifrån enkla billiga till dyra av riktigt hög kvalitet. I fortsättningen ska klubben ha ett litet förråd för den som vill köpa papper för utskrift.

DSCN3395

Den första utskriften den här dagen gjordes på Kimmo Kuismins skrivare. Bilden hade Petra Römhildt tagit av en droppe som faller i vatten. Med spänd förväntan ser man fram emot resultatet.  Annars brukar Petra lämna in sina bilder till ett fotolabb för utskrift. Nu avslöjas skillnaden.

DSCN3397

Ja, det blev ju inte riktigt som på datorskärmen, men olika skärmar visar färger lite olika. Den här datorn visar bilden blåare än originalet medan utskriften blev mycket gulare.

DSCN3393

I väntan på att alla ska ha installerat den större skrivaren, letar man efter fler bilder att skriva ut.

DSCN3400

Ett försök med vattendroppen gav samma gula resultat, som den lilla skrivaren, men andra bilder blev helt fantastiska med mycket större schatteringar, än en liten skrivare. Men så har den också fler färgpatroner.

DSCN3401

Man blir hungrig av att genomgå en så intensiv eftermiddag, så alla tog en tur till pizzerian i Ställdalen och fick sig ett skrovmål.

DSCN3402

Det mumsades rejält innan de flesta for tillbaka, för att slutföra dagen.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda