News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Woodpeckers Recorder Quartet

Woodpeckers Recorder Quartet

16-01-26
woodpeckers

Pernille Petersen, Katarina Widell, Kate Hearne och Caroline Eidsten Dahl

Woodpeckers Recorder Quartet är en dynamisk grupp unga musiker, som alla delar samma passion att framhäva både gammal och ny musik. De träffades under sina studier för Dan Laurin vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Med rötter i Sverige, Norge, Danmark och Irland har Woodpeckers visat att de har något speciellt att bjuda på. Deras repertoar spänner från medeltid fram till idag med en förkärlek till barockmusik och nyskriven musik. De har som mål att presentera blockflöjten i ett helt nytt sammanhang och samarbetar därför med unga talangfulla tonsättare från Skandinavien och Europa för att utveckla blockflöjtens repertoar och uttrycksmöjligheter.

Woodpeckers har framträtt på festivaler så som Stockholm Early Music Festival och representerat Skandinavien vid REMA Show case i Portugal, som spelades in av TV-kanalen Mezzo och sändes både i TV och radio över hela Europa. Samtliga medlemmar har också profilerat sig som vinnare och pristagare vid internationella tävlingar och konserterar regelbundet runtom i hela världen.

Med programmet “Kvittrande Klanger” har de turnerat med skolkonserter runtom i Sverige och Norge och inspirerat tusentals barn. De kommer att uppträda 11 februari klockan 18:00 på Tingshuset i Kopparberg.

Tyvärr blir det inget uppträdande på skolan som tänkt tidigare.

Text: Ulla Björklund
Foto: Kvartetten

Kommentarerna är avstängda