News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vissångerska gladde de gamla

Vissångerska gladde de gamla

2014 05 23
_DSC7972

På torsdagen genomfördes Kopparbergarns andra insats för kommunens invånare. Den här gången var det de gamla på Solgården och Treskillingen som fick besök av vissångerskan Heidi Baier, uppvuxen i samma trakter som Dan Andersson. Några av hans tonsatta dikter ingick också i det program som Heidi framförde, som Tiggarn från Luossa, Till min syster och Jag väntar vid min mila. Man må vara invand på att det är manliga röster som oftast framför Dan Anderssons visor, men Heidis röst liknar en kristallklar källa mitt i djupaste skogen, och med sin fint nyanserade tolkning ger hon texterna en ny dimension. I programmet ingick också inlevelsefulla framföranden av Barbro Hörbergs visor, som Med ögon känsliga för grönt, Gamla älskade barn och Man får betala för sig här i livet samt av Kristina Kjellsons ”Cirkus”.

_DSC7954

Heidi skriver ingen egen musik, och hon sjunger inte moderna engelska hits, utan ser det som sin uppgift att medverka till att bevara den svenska visskatten, och det gör hon med den äran.

_DSC7951

På båda ställena visade publiken sin uppskattning med andäktigt lyssnande under sångerna och varma applåder mellan dem.

_DSC7959

Efteråt fick åhörarna möjlighet att köpa de två CD-skivor som Heidi hittills har gett ut, och några passade också på att göra så. Både på Solgården och Treskillingen lämnades också ett par skivor för gemensamt lyssnande vid passande tillfällen.

_DSC7975

På åhörarnas vägnar tackar vi Heidi Baier för hennes framträdande och önskar henne välkommen tillbaka, så att fler får möjlighet att lyssna till en av Bergslagens finaste röster. Vi på Kopparbergarn tackar också våra annonsörer och medlemmar, som gör det möjligt för oss att glädja och uppmuntra andra på olika sätt. Ju mer vi får in, desto mer kan vi ge ut. Våra omkostnader är utomordentligt låga, så i princip går allt tillbaka till kommunens invånare.

Välkommen att genom medlemskap i föreningen, annonsör eller sponsor på annat sätt, stödja vår verksamhet.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda