News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vintern rasat ut

Vintern rasat ut

2023-05-06

Året bara stormar fram och det har redan blivit slut på april. Det brukar firas genom att tända eld på någon stor rishög eller dylikt och så även i år. De som hade ansvar för att det skulle bli lite festligt i samband med det som gått under benämningen Valborgsmässoafton var Team Narvis, hästkompisarna på Narvgården (höll på att skriva hästtjejerna men det finns nog någon grabb också), och PRO Kopparberg.

Festligheterna skulle ta sin början vid 19 tiden men förberedelserna var redan i gång när jag kom vid 16.30 för att försöka vara i vägen på bästa sätt. Marknadsbänkarna var redan uppställda och för att mota eventuellt regn lades tak över så det tricket funkade även den här gången. Här fanns Team Narvis som höll i lekar och del av underhållningen,

Två tjejer som sålde Majblommor, hoppas de sålde massor. Ni köpte väl? 

PRO, med Bengan och Ingalill i spetsen, såg till att spelberoendet fick sitt, de sålde alltså lotter.

Ett annat gäng från PRO såg till att vi inte behövde frysa genom att sälja grillad korv, som Anders och Jozsef såg till att de blev grillade, med eller utan bröd och gott kaffe med ”duppa” som ett gäng från Team Narvis och Jozsef från PRO bakat. Massa gott till kaffet.

Ute på hörnet hittade vi Dennis från Ställbergs Rökeri med sin prisbelönta rökta fisk, och idag även tunnbröd och viltkorv, smaskens!

Dags för underhållning! Konferencier  (komframochsej :)) var Jimmy Gustavsson och Natalie Peart som hälsade alla välkomna och presenterade det första inslaget som bestod av vårsånger med kören á la can,

 

Därefter följde uppträdande av ungdomar från kulturskolan.

Sång och musik av Natalie, Jimmy och Marina Eringstad.

Kvällen förflöt med diverse lekar som käpphästridning över hinder, hästskokastning och där låg även ett jätte plockepinn. flera tal avlöste varandra med bl.a. församlingens nya, åtminstonde för flera av oss i publiken, Daniel Jansson Brask (Tyvärr ingen bild) som samtidigt med sitt tal framförde en liten magiföreställning. Med tanke på prästens många egenskaper kanske kyrkobesöken kan bli än mer minnesvärda. Nåja mörkret börjar infinna sig så dags att få fart på brasan och prick kl 21 sattes luntan till rishögen.

Samtidigt avfyrade polisen ett litet fyrverkeri i form av lite blink med blåljusen, jodå jag såg er allt ;). För att höja stämningen bland barn och vuxna, eftersom det inte avfyrades något ”riktigt” fyrverkeri fick barnen hämta tomtebloss som tändes av arrangören och samlades ihop när de slocknat.

Efter viss möda och några varv runt rishögen med ”luntan” brann den riktigt bra och efter att betraktat den en stund började folket troppa av för att, får jag förmoda, förbereda sig för nästa evenemang i Kopparberg nämligen 1 maj men det är en annan historia som jag återkommer till.

Ha en trevlig vår och följ gärna älgvandringen på SVT.

Text o bild Benny Collin

Kommentarerna är avstängda