News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Vilsna Tassar

Vilsna Tassar

19-09-14

Under ett besök på Bergslagsmarken i Hällefors i helgen fann vi bland annat ett stånd där föreningen Djurskyddet Vilsna Tassar i Hällefors sålde lotter och spred information om sin verksamhet. Anna Eriksson och Viktoria Karlsson berättade, att i verksamheten ingår att hjälpa till synes hemlösa katter att komma tillbaka till sin ägare eller, om det inte går, att hitta nya hem åt dem.

Det kan ta lite tid att försöka spåra ägaren, berättar Anna, så vi behöver också jourhem, som ser till att katten har det bra.

Tyvärr finns det folk som inte ID-märker sin katt, säger Pia Nylund, eller så har man visserligen märkt den men utan att registrera uppgifterna och då är det inte mycket till hjälp om katt och ägare skulle tappa bort varandra.

Vi arbetar också för att höja kattens status i samhället och vi informerar om vikten av att vaccinera och försäkra sitt husdjur. Dessutom bör man kastrera katter som inte ska användas för avel.

Djurskyddet Vilsna tassar i Hällefors är en av ca 50 föreningar som är anslutna till riksorganisationen Djurskyddet Sverige. Det är en ideell och partipolitisk obunden djurskyddsförening utan myndighetsansvar, som jobbar för att förbättra djurens livssituation. Föreningen har en egen hemsida på nätet och finns också på Facebook. Den som vill veta mera kan söka sig dit.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda